Politie Kennemerland

Aanrijdingen met letsel

Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, 11-10-2010

HAARLEM 11 oktober. Omstreeks 07.30 uur is een 34-jarige bromfietser gewond geraakt op de A.Hofmanweg. Hij werd aangereden door een 41-jarige Haarlemse automobiliste. Zij zag de bromfietser over het hoofd bij het inrijden van een parkeerplaats. De bromfietser is met schouder en beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd.

HEEMSTEDE 11 oktober. Omstreeks 10.00 uur is een 17-jarige snorfietser uit Sassenheim gewond geraakt. Hij werd bij het oversteken van de kruising Zandvoortselaan/ Leidsevaartweg aangereden door een 29-jarige Haarlemse automobilist. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis veroverd. Hij bleek twee gekneusde enkels te hebben opgelopen en diverse schaafwonden aan zijn benen en hoofd. Uit onderzoek door de politie is gebleken dat de automobilist een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Ook bleek hij onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,42. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor de verschillende verkeersmisdrijven.

HAARLEM 10 oktober. Omstreeks 16.55 uur is een aanrijding ontstaan tussen een auto en een bus op de kruising van de Fonteinlaan / Spanjaardslaan. De verkeerslichtinstallatie bleek op dat moment op knipperen te staan. Een 38-jarige Rotterdamse automobilist die over de Fonteinlaan kwam aanrijden en linksaf sloeg, liet daarbij de hem tegemoetkomende bus niet voorgaan. Een bij hem in de auto zittend 7-jarig jongetje is voor onderzoek van mogelijk buikletsel (door de gordel) naar een ziekenhuis vervoerd.

IJMUIDEN 11 oktober. Omstreeks 10.50 uur is een 29-jarige Beverwijkse automobilist gewond geraakt. Hij kwam in botsing met een 49-jarige automobilist uit Noordwijk. De aanrijding gebeurde op de kruising van de Orionweg / Pleiadenplantsoen waarbij de Noordwijker geen voorrang verleende. De Beverwijker is met schouderletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De Noordwijker is aangehouden en op het politiebureau verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP 11 oktober. Omstreeks 08.25 uur is een 11-jarige Hoofddorpse fietser gewond geraakt. De jongen fietste op het fietspad van de Reina Prinsen Geerlingsdreef. Hij werd daar ingehaald door een 17-jarige plaatsgenoot op een bromfiets (die daar niet over het fietspad mag rijden). Op het moment van passeren sloeg de jongen juist af waarna een botsing ontstond. Na ter plaatse te zijn onderzocht door personeel van de ambulance en traumahelikopter is de jongen met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Ook de bromfietsster raakte gewond en wel aan haar voet. Zij is ook naar een ziekenhuis vervoerd.