Gasunie

Geslaagde Open Dag Gasunie Ravenstein

Groningen, 11 oktober 2010

Afgelopen zaterdag 9 oktober bezochten bijna 750 mensen de Open Dag van Gasunie-installatie Ravenstein aan de Ganzenweg 10 in Ravenstein. Tussen 10.00 - 15.00 uur konden geĂŻnteresseerden een kijkje nemen op onze installatie en kennismaken met Gasunie en haar activiteiten. Met de vele aanmeldingen was de open Dag vooraf `volgeboekt'.

40-jarig bestaan installatie
De aanleiding voor deze dag is het 40-jarig bestaan van onze installatie in Ravenstein. De reden voor de bouw destijds was de ontdekking van het grootste gasveld van West-Europa, het Groningenveld bij Slochteren. De vondst en de oprichting van Gasunie betekende het begin van een nieuw energietijdperk voor een groot deel van Europa. Kortom: Gasunie Ravenstein is dit jaar jarig en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Programma
Bezoekers konden tijdens de Open Dag op onze installatie op verschillende manieren kennismaken met Gasunie en haar activiteiten en met installatie Ravenstein in het bijzonder.
Voor de open dag was een looproute uitgestippeld waarlangs de mensen konden lopen en wij de veiligheid kunnen garanderen. Daarnaast waren er op het terrein tal van informatiestands ingericht, waar onder meer verschillende folders en een informatietas verkrijgbaar waren. Ook de informatiebus van Gasunie was aanwezig. Medewerkers van Gasunie stonden de hele dag klaar om uitleg te geven over de installatie en de werkzaamheden van Gasunie.