Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11-10-2010

Vader opgepakt na huiselijk geweld tegen moeder en dochter

KAATSHEUVEL: De politie greep zondagmiddag 10 oktober 2010 in bij huiselijk geweld in een gezin in Kaatsheuvel. Agenten reageerden na een paniekmelding via de alarmlijn 112.
Ter plaatse bleek dat een 44-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter mishandeld waren. Het meisje had zichtbare verwondingen opgelopen en deed aangifte. In haar aangifte verklaarde ze dat er vaker sprake is van huiselijk geweld in het gezin. De moeder heeft (nog) geen aangifte gedaan tegen haar echtgenoot. De 46-jarige man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Motorrijder aangereden in file

HANK: De politie behandelde zondagavond 10 oktober 2010 een
verkeersongeval op de autosnelweg A-27. Bij het ongeluk raakte een 28-jarige motorrijder uit Hulst gewond. Het ongeluk gebeurde omstreeks 19.45 uur. Op dat moment was er sprake van filevorming op de A-27 in de rijrichting Gorinchem. De 28-jarige motorrijder uit Hulst reed op zijn motor tussen de file door. Op datzelfde moment wisselde een 30-jarige automobilist uit Helmond van rijstrook. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De motorrijder viel en had last van zijn nek. Bij de afhandeling van het ongeval is de bewuste rijstrook afgezet door Rijkswaterstaat.

Autobrand in Dongen

DONGEN: De politie onderzoekt een autobrand aan de Alette Jacobssstraat . Daar ging op zondagavond 10 oktober 2010 om 23.45 uur een VW Golf in vlammen op. Het vuur was ontstaan in het bestuurdersgedeelte. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaresse opgenomen. Technisch onderzoek moet meer duidelijk geven over de mogelijke oorzaak van de brand.

Beschonken brokkenmaker moet rijbewijs inleveren

OOSTERHOUT: Het rijbewijs van een 26-jarige Oosterhouter is door de politie ingevorderd. De man veroorzaakte zondagavond 10 oktober 2010 een verkeersongeval op de Burgemeester Elkhuizenlaan in Oosterhout. Hij was onder invloed van alcohol.

Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur toen de verdachte met zijn betelauto tegen een verkeerszuil botste. Hij kwam tot stilstand tegen een verkeerslichtinstallatie. Volgens getuigen was er
verkeersgevaarlijk rijgedrag vooraf gegaan aan de botsing. De ambulance bracht de automobilist over naar het ziekenhuis, vanwege pijn op de borst. Er bleek alcohol in het spel te zijn. Vandaar dat er in het ziekenhuis een bloedproef van hem is afgenomen. Laboratoriumonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen in welke mate er sprake was van alcoholgebruik. Gezien de omstandigheden is het rijbewijs van de 26-jarige Oosterhouter door de politie ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 11-10-2010 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |