Politie Rotterdam RijnmondPolitie zoekt getuigen gewelddadige beroving

Datum publicatie: 11-10-2010 16:25

De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van een gewelddadige beroving van een jong gezin op de Aagje Dekenstraat in de wijk Spangen. Bij de beroving is de auto van het gezin, een blauwe Chrysler Voyager, gestolen en de vader van het gezin mishandeld.

Maandag 4 oktober, rond 08:00 uur 's morgens staat het gezin op het punt met de auto te vertrekken. De moeder en haar drie kinderen, van één, drie en vier jaar oud, zitten al in de wagen. De vader staat nog buiten als uit de richting van de Betje Wolffstraat drie gedrongen, sportief uitziende mannen aan komen rennen. De mannen beweren van de politie te zijn en vragen de vader om de autosleutels. Eén van hen is ook gekleed in een politie-uniform of kleren die daarop lijken. Om zijn verhaal extra kracht bij te zetten, laat hij een pasje zien. De vader vertrouwt het echter niet en weigert de sleutels af te geven. Hierop slaan de mannen hem tegen de grond en schoppen hem. Eén verdachte stapt in de auto en gaat er, met de vrouw en kinderen nog aan boord, vandoor. De andere mannen zetten het op een lopen.

De moeder verzet zich in de auto zo hevig dat de dief even stopt. Hierdoor kan zij met haar kinderen uit de auto vluchten. Nadat de vrouw en de kinderen de auto hebben verlaten, rijdt de dief verder. Later die dag werd het voertuig brandend aangetroffen in Overschie. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die over informatie beschikken die kan bijdragen bij het oplossen van dit misdrijf.

De vragen zijn:
Heeft u informatie over de beroving op de Aagje Dekenstraat? Weet u wie de daders zijn?
Heeft u maandagochtend 4 oktober rennende mannen gezien in Spangen? Heeft u maandagochtend 4 oktober de gestolen Chrysler Voyager gezien? Heeft u in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober iets gezien van het in brand steken van de Chrysler Voyager in Overschie? Kunt u op een andere manier helpen om deze gewelddadige beroving op te lossen?

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.