Politie Rotterdam RijnmondScooteroverlast aangepakt op vier locaties

Datum publicatie: 11-10-2010 16:29

District Oost - Vrijdag 8 oktober hebben politieagenten van het korps Rotterdam-Rijnmond, samen met agenten van het korps Hollands-Midden, een scootercontrole. De Aanpak Scooter Overlast (ASO) leverde ruim 50 processen verbaal op.

Rond drie uur 's middags verzamelden zich behoorlijk wat bromfietsen op de Kosboulevard in de wijk Nesselande in district Oost. Hier werden er veertien bekeurd, met name voor te hard rijden. Tussen vier en zes uur zijn er twintig pv's uitgeschreven op het Schout Bontebalpad en het Buitenlustpad. Daar voerde het rijden zonder spiegel en op het fietspad de boventoon. Op de derde locatie, de Iersestraat in Nieuwerkerk a/d IJssel, gingen er nog eens acht scooterrijders over de schreef. De verlichting was niet in orde en ook hier werd weer te hard gereden. Ook op de Nieuwe Ommoordseweg hadden veel brommerrijders haast. Er werden twaalf bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden, geen spiegel hebben, het ontbreken van verlichting en er werd zelfs gereden zonder rijbewijs.

Als brommer- of scooterrijder ben je extra kwetsbaar. De ASO controles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten. Wees voorzichtig en let op je eigen veiligheid!