RTL Group

Deze 18 topdansers staan zondag in eerste liveshow 'SYTYCD'

De top 18-dansers van So You Think You Can Dance zijn bekend! Agar, Cagdas, Cheroney, Eldrick, Enora, Evelyne, Floris, Hettie, Jahir, Jesse, Joren, Junes, Lise, Natascha, Lorenzo, Raquel, Stefano en Stéphanie zijn vanaf zondag 10 oktober te bewonderen in de spectaculaire liveshows van het populaire RTL 5-programma. Deze danstalenten bezitten allemaal bizarre skills en vertonen supercoole moves die grenzen aan het ongelofelijke.

De liveshows staan garant voor waanzinnige dansacts waarbij de kandidaten altijd gesteund worden door een uitzinnig publiek. Door de enorme belangstelling en vraag naar meer kaarten, vinden de liveshows dit seizoen in een veel grotere studio plaats. Vanaf aanstaande zondag gaan wekelijks voor maar liefst 1100 fans de deuren van de Aalsmeer-studio open om de SYTYCD-beleving te ervaren.

De kandidaten vormen vanaf nu koppels met elkaar. Wekelijks krijgt elk duo de opdracht om in een bepaalde dansstijl een nieuwe choreografie, meestal niet in hun oorspronkelijke dansstijl, onder de knie te krijgen. De jury, bestaande uit Jan Kooijman, Dan Karaty, Euvgenia Parakhina en Marco Gerris, beoordeelt de deelnemers vanuit vakkundig oogpunt. Uiteraard beslissen de kijkers ook mee door tijdens het programma een stem uit te brengen op hun favoriete koppel. De drie duos met de minste stemmen maken zich op voor de spannende dance for your life. Deze solo-optredens bieden de allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers - één mannelijke en één vrouwelijke deelnemer het So You Think You Can Dance-podium moeten verlaten.

Na acht liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland én een geldbedrag van maar liefst 25.000 euro.

Presentatie van So You Think You Can Dance is in handen van Dennis Weening en An Lemmens.

Uitzending: RTL 5, elke zondag tussen 20.00 en 22.20 uur de liveshow en de resultshow. Herhaling: RTL 5, elke dinsdag tussen 22.30 uur en 0.50 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de achttien finalisten en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.