Uitgeverij Bert Bakker

Pia de Jong en Eveline Crone bij Spui 25

Pia de Jong - Lange dagen Eveline Crone - Het puberende brein Woensdag 20 oktober zullen Pia de Jong en Eveline Crone in gesprek gaan over adolescentie. Dit zal gebeuren onder leiding van Wim Brands bij Spui 25. Crone werd bekend met haar bestseller Het puberende brein, in Pia de Jongs debuut Lange dagen speelt de 14-jarige Eva de hoofdrol. Een gesprek over een levensfase waar we nog opmerkelijk weinig over weten. Het gesprek vindt plaats bij Spui 25 van 16:00 tot 18:00 uur. Voor meer informatie en om u aan te melden klikt u hier.

Pia de Jong - Dieptevrees Pia de Jong studeerde Nederlands en psychologie in Utrecht. In 2008 debuteerde zij met de roman Lange dagen. Dit uiterst succesvolle romandebuut van Pia de Jong werd in 2009 bekroond met De Gouden Uil Prijs van de Lezer. Het is een aangrijpend verhaal over liefde, vertrouwen en loyaliteit. Eind oktober ligt haar nieuwe roman Dieptevrees in de winkel.

Eveline Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij schreef Het puberende brein. De adolescentie is een unieke periode waarin de hersenen zich nog volop ontwikkelen. In Het puberende brein beschrijft Eveline Crone wat er de laatste jaren is ontdekt over de hersenen van adolescenten. Zij legt op basis van deze recente inzichten uit waar de emotionele stormen vandaan komen, waarom de mening van vrienden opeens veel belangrijker wordt dan die van ouders, en wat we van adolescenten kunnen verwachten op school. De adolescentie is niet alleen een tijd van risico's en grenzen, maar ook van unieke mogelijkheden