Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 11-10-2010

Man aangehouden na strubbeling met beveiliger

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagmiddag een 41-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van een beveiliger bij een maatschappelijke instantie aan de Peter Vineloolaan. De man zou rond het middaguur stennis hebben geschopt aan de balie. Hij wilde een medewerker spreken die er niet was en werd erg boos toen men hem niet kon helpen. Omdat de man luidruchtig en storend aanwezig was en verbaal agressief was werd hem verzocht het pand te verlaten. Buiten ontstond er een strubbeling tussen een beveiliger en de man. De beveiliger kwam hierbij ten val en liep een verwonding in zijn gezicht op. Ook raakte de bril van de man beschadigd. Van hem is aangifte opgenomen. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor illegaal collecteren

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagochtend een 34-jarige vrouw uit Oudenbosch aan voor illegaal collecteren danwel oplichting. Een bewoonster van de Lucas van Leydenstraat belde de politie, omdat ze een collectante, die aan de deur was geweest, niet helemaal vertrouwde. De vrouw meldde dat de collectebus er niet professioneel uit zag. Bij het aantreffen van de vrouw door agenten werd haar gevraagd wat ze aan het doen was. Ze verklaarde bij een vriendin op bezoek te gaan en wilde de woning waar ze zojuist had aangebeld binnen gaan. De bewoonster kende de vrouw echter geheel niet. De vrouw werd aangehouden op verdenking van illegaal collecteren danwel oplichting. Ze verklaarde tijdens verhoor dat ze inderdaad collecteerde voor het goede doel en het geld daadwerkelijk had willen afstaan aan het goede doel. De collectebus had ze zelf gemaakt. In juni was de vrouw ook al aangehouden voor hetzelfde feit. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. In overleg met het OM wordt het opgehaalde geld, enkele tientjes, ook daadwerkelijk aan het goede doel gedoneerd.

Politiehond Paco houdt inbreker aan

BERGEN OP ZOOM: Een getuige meldde maandag een inbraak aan de
Mondafseweg. De getuige zag bij toeval twee mensen over een schutting springen en alarmeerde de politie. Bij aankomst van de politie treffen agenten een laptop aan in de voortuin van een woning. In de tuin blijkt een man te zijn verstopt. Op het moment dat men hem wil aanhouden gaat de man er vandoor en klimt over een hek van een terrein van het waterschap. Hier gaat de politie op zoek naar de verdacht samen met diensthond Paco. De verdachte wordt meerdere malen geroepen om zich te melden, maar dit gebeurt niet. Paco treft de man uiteindelijk aan in de bosjes en bijt hem in zijn been. De verdachte, die nat is en onder de modder zit omdat hij, in een poging aan de hond te ontkomen, in een sloot is gesprongen, is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met de kou en een bijtverwonding aan zijn been.
Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. Er zijn geen braaksporen bij de woning te vinden en vermoedelijk heeft de achterdeur van de woning niet op slot gezeten.
De 17-jarige verdachte uit Kruiningen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij bekende tijdens verhoor de insluiping te hebben gepleegd.

Man aangehouden voor rijden onder invloed na eenzijdig ongeval

OUDENBOSCH: De politie kreeg maandag om 02.24 uur melding van een eenzijdig ongeval in de Moerdijksestraat. Een automobilist was hier tegen een boom gereden en de airbags waren uitgeklapt. De bestuurder bleef ongedeerd. Bij aankomst van de politie bleek dat de 37-jarige man uit Standdaarbuiten onder invloed was van drank. De verdachte werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 785 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt twee verdachten van zware mishandeling aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondagmiddag twee verdachten van zware mishandeling aan. De 26-jarige man en de 24-jarige man uit Bergen op Zoom worden ervan verdacht op 3 oktober rond 04.00 uur een 30-jarige man uit Bergen op Zoom in elkaar te hebben geslagen. De 30-jarige man verklaarde in zijn aangifte dat hij in een horecagelegenheid bonje had gekregen met een andere bezoeker. Toen hij naar huis ging zag hij dezelfde jongens aan komen en wilde weglopen. De mannen renden op hem af en begonnen hem te slaan en te schoppen. Hij wilde weg springen en kwam te val, waardoor hij zijn been brak. Hierna werd hij geschopt en geslagen. De gedupeerde is per ambulance afgevoerd voor behandeling aan het gebroken been en verwondingen in het gezicht. De politie stelde een onderzoek in en hoorde onder andere meerdere getuigen. De agenten kwamen bij de verdachten uit. De twee mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Drie verdachten aangehouden voor mishandeling na spugen

OUDENBOSCH: De politie hield maandag verdachten aan voor mishandeling eind augustus op de Wagenhoek. Een 25-jarige man uit Oudenbosch zat voor een winkel op een muurtje en spuugde op de grond. Dit werd door twee passerende vrouwen opgevat als een belediging, zo verklaarde de 25-jarige man. Korte tijd later kwamen er drie mannen naar hem toe die hem mishandelden. De drie trapten en sloegen de gedupeerde en een van hem probeerde hem een kopstoot te geven. De gedupeerde hield
vermoedelijk een hersenschudding aan de mishandeling over.
De politie hield een 18-jarige man, een 48-jarige man en een 24-jarige man uit Oudenbosch aan. Na verhoor zijn de drie in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte Roosendaal woensdag voorgeleid

ROOSENDAAL: De 25-jarige man uit Halsteren die zondag werd aangehouden op verdenking van het vastpakken van een 6-jarig meisje uit Roosendaal. De man zou in het park aan de Vrouwenhoflaan het meisje hebben vastgepakt bij de arm en haar hebben mee getrokken. Het meisje begon te gillen en alarmeerde hiermee haar 9-jarige nichtje, die ook in het park was.
De politie kon de man uiteindelijk aanhouden, onder andere dankzij een groep jeugd die op straat verbleef en aansloeg op het signalement. Hij is in verzekering gesteld en zal woensdag worden voorgeleid. Van de beide meisjes zal in verband met hun leeftijd in een speciale
verhoorstudio een verklaring worden opgenomen. De politie is momenteel druk doende met het onderzoek en heeft onder andere verklaringen opgenomen van familieleden van de meisjes.
De verdachte is verhoord. De man ontkent.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-10-2010 17:32 | © Regio Midden en West Brabant |