Belgische Federale Overheid


* De Week van het Bos zoomt in op biodiversiteit

De Week van het Bos zoomt in op biodiversiteit

Datum: 11 oktober 2010

De Week van het Bos vindt plaats van 10 tot 17 oktober 2010 en staat dit jaar in het teken van de biodiversiteit. Het Directoraat-Generaal Leefmilieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu werkt hiervoor samen met het Vlaamse Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Leefmilieu Brussel in het kader van het Belgisch EU-voorzitterschap.

Voor de gelegenheid wordt het radioprogramma 'De Wereld van Sofie' op Studio Brussel omgedoopt tot 'De Wereld van het Bos' en uitgezonden vanuit het bos 'Het Broek' nabij Willebroek. Daarnaast brengt Karrewiet (elke weekdag om 18.05 u op Ketnet) deze week een reportagereeks rond biodiversiteit, om ook onze kleine medemens warm te maken voor het onderwerp.

Bovendien zendt Canvas een tweedelige documentaire over biodiversiteit uit op 19 en 26 oktober. En later op het jaar volgt de RTBF met een gloednieuw programma.

Meer informatie over de uitzendingen tijdens de Week van het Bos vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.