Politie Groningen

Verdachten overval taxichauffeur op YouTube

Groningen, 11-10-2010 o De Groningse politie heeft op haar YouTube-kanaal een opname geplaatst met beelden van twee mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een 41-jarige taxichauffeur. De overval vond zaterdagnacht 9 oktober op de Elzenlaan in Groningen plaats. De beelden zijn gemaakt vlak voordat beide verdachten in de bewuste taxi op de Grote Markt in Groningen stapten.

YouTube

Op de beelden zijn beide verdachten goed te zien, terwijl zij op de Grote Markt lopen. Even later stapt het duo in een gereedstaande taxi. Op de Elzenlaan werd de chauffeur in zijn taxi plotseling beetgepakt. Hierna moest hij zowel geld als zijn autosleutel afgeven. Op het YouTube-kanaal vanRegiopolitie Groningenkan de opname worden bekeken.
* Directe link naar het filmpje

Uw tip
De politie wil graag in contact komen met mensen die deze mannen herkennen of aanvullende informatie over de verdachten hebben. Mensen kunnen contact opnemen met het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of eventueel via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Preventie

De politie geeft de aanpak van overvallen veel prioriteit. Maandag zijn er al brieven aan taxichauffeurs uitgedeeld. Hiermee informeert de politie taxichauffeurs over de overval op de 41-jarige taxichauffeur. Zo zijn de signalementen van beide overvallers doorgegeven. Daarnaast wil de politie de taxibranche informeren over hoe te handelen bij overvallen. Het is van belang dat chauffeurs klanten, die voldoen aan de gegeven signalementen, niet meenemen. Bij twijfel is het raadzaam om een duidelijk adres naar de bestemming te vragen. Bij het zien van de mogelijke daders geldt het devies direct de politie via 112 te bellen.