Ingezonden persbericht


Utrecht, 29 september 2010

Infobesitas: een nieuw fenomeen onder jongeren

Hoe gaan jongeren om met de groeiende hoeveelheid informatie?

Puberbrein binnenstebuiten
Wat beweegt jongeren van 10 tot 25 jaar?
Huub Nelis & Yvonne van Sark
ISBN 978 90 215 4889 0
Prijs: ¤ 24,95

Verschijningsdatum:
11 oktober 2010

Via internet, mobieltjes, televisie en radio komt er een gigantische hoeveelheid informatie op jongeren af. Uit angst om er niet bij te horen of dingen te missen willen jongeren 24/7 toegang hebben tot alle beschikbare informatie. Dat kan tot serieuze problemen leiden, zoals vermoeidheid, slaaptekort en concentratieproblemen. YoungWorks signaleerde deze trend,ook wel infobesitas genoemd, in 2009. Voor het eerst is er een boek dat uitgebreid op deze nieuwe ontwikkeling onder jongeren ingaat.

Het puberbrein is heel gevoelig voor de enorme informatietoename. Jongeren kunnen het vaak niet laten om keer op keer op de refresh-button te drukken. Maar waar ligt de grens? Een overvloed aan informatie kan leiden tot gezondheidsproblemen en soms zelfs tot een verslaving. Iedereen die te maken heeft met jongeren zou zich in dit onderwerp moeten verdiepen, zodat ook de bescherming hiertegen onderdeel wordt van de opvoeding en begeleiding van jongeren.

Puberbrein binnenstebuiten, het praktische boek over jongeren van Huub Nelis & Yvonne van Sark, verscheen in 2009 en is nu al aan de zevende druk toe. Aan deze herziene editie is een extra hoofdstuk over infobesitas onder jongeren toegevoegd.

De auteurs
Huub Nelis is oprichter en directeur van YoungWorks. Yvonne van Sark is directeur onderzoek en projecten bij ditzelfde bureau voor jongerencommunicatie. Beide auteurs adviseren al ruim 15 jaar overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen en non-profitorganisaties over het bereiken van en communiceren met jongeren.

www.youngworks.nl
www.puberbrein.nl