Gemeente Edam-Volendam

Zorg Goed voor Jezelf, 1e Noord-Hollandse Tipkrant verschijnt in oktober

Na een succesvolle campagne in het voorjaar van 2010 wordt vanaf 11 oktober in alle gemeenten in de provincie Noord-Holland de gratis Tipkrant van Positief Opvoeden, Triple P verspreid. De titel van de Tipkrant is: Zorg goed voor jezelf! Dit is een van de vijf belangrijke boodschappen van Positief Opvoeden. De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland.

Tipkrant in Noord-Holland

In de Noord-Hollandse editie van de Tipkrant staat het thema `Zorg Goed voor jezelf' centraal. Rond dit thema komen herkenbare ervaringen van ouders aan bod en vertellen beroepskrachten hoe ze vanuit de methode Positief Opvoeden, Triple P ouders adviseren en hulp bieden. Ook wordt er ingegaan op de inhoud van de methode, wie er mee werken en vinden ouders er allerlei tips voor leuke activiteiten met de kinderen, en voor zichzelf. Ouders die na het lezen van de krant meer informatie of hulp willen ontvangen, vinden in deze krant alle adressen van de Centra voor Jeugd en Gezin en opvoedspreekuren in hun omgeving. De Tipkrant heeft een tabloidformaat en ziet er vrolijk en aantrekkelijk uit.

Waar verkrijgbaar in Zaanstreek-Waterland?

De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid in Noord-Holland. In Zaanstreek-Waterland: bij alle Centra voor Jeugd en Gezin. Vanaf 11 oktober komen ouders en beroepskrachten de Tipkrant dus overal tegen. De krant is ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl. In Edam-Volendam krijgen alle gezinnen met kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar de krant thuis bezorgd in de week van 11 oktober.

Positief Opvoeden, Triple P

Het Positief Pedagogisch Programma (Positief Opvoeden,Triple P) vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen.

Via de website www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders online anoniem vragen stellen aan een opvoedadviseur en de website geeft informatie over lezingen, groepscursussen en andere activiteiten over opvoeden in hun eigen regio. De ondersteuning van ouders houdt niet op bij de website. Veel beroepskrachten die werkzaam zijn bij instellingen voor ouders en jeugdigen, zoals de Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en opvoedspreekuren kunnen op de manier van Positief Opvoeden, Triple P vragen van ouders beantwoorden. Als ouders meer hulp nodig hebben, kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen. Dat betekent dat ouders op dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen, of het nu om een klein of groot probleem gaat!

Welke instellingen werken (samen) met het programma in Zaanstreek-Waterland?

De instellingen die met het programma Positief Opvoeden, Triple P samenwerken zijn: de Jeugdgezondheidszorg, de Centra voor Jeugd en Gezin en de Opvoedspreekuren. Daarnaast werken andere instellingen voor jeugdzorg, kinderopvang, en peuterspeelzalen eveneens met Positief Opvoeden, Triple P.

Door op grote schaal te kiezen voor Positief Opvoeden, Triple P, kiezen de gemeenten in Zaanstreek-Waterland voor een consistent jeugdzorgbeleid. Een tweede postercampagne start begin oktober. Hierin zijn weer de campagnebeelden met herkenbare opvoedsituaties en tips te zien.