IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 11 t/m vrijdag 15 oktober 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 11 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Journalist en psycholoog Edwin Oden over de drijfveren van het enfant terrible van de Nederlandse journalistiek: Willem Oltmans. Oden sprak voor de biografie -De man van 8 miljoen- met vriend en vijand van Oltmans. Ze vertellen openhartig over diens turbulente leven, over zijn ingang bij de Oranjes, zijn klopjacht op de moordenaars van Kennedy en natuurlijk zijn marathonproces tegen de Nederlandse staat.


* Dinsdag 12 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas onvangt psychologe Agneta Fischer. In haar boek 'De zin en onzin van emoties' beargumenteert zij dat emoties veel rationeler zijn dan we vaak denken.


* Woensdag 13 oktober
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Theodor Holman praat met wetenschapsfilosoof prof. Ton Derksen over 'De ware toedracht', praktische wetenschapsfilosofie voor waarheidszoekers. Het vorige boek van Derksen 'Lucia de B., een reconstructie van een gerechtelijke dwaling' leidde uiteindelijk tot de vrijlating van Lucia de Berk. In De ware Toedracht analyseert Derksen waarom het zo vaak mis gaat in een strafproces


* Donderdag 14 oktober
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Op de zeepkist de muzikale voorstelling Kijk omhoog! van cabaretgezelschap 'Andersmans Veren'.


* Vrijdag 15 oktober
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Sociaal psycholoog Bram Buunk over zijn nieuwe boek 'Oerdriften op de werkvloer'. Op de werkvloer moeten we ons professioneel gedragen, maar in de praktijk laten we ons leiden door irrationele motieven. Hoe handhaven wij ons binnen een organisatie? Wat is er belangrijk als je hogerop wilt komen? Is uiterlijk belangrijker dan inhoud? Waar komt die strijd tussen ambitieuze vrouwen toch vandaan?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl