KNHS

Amerika wint teamgoud voltige
11 oktober 2010

LEXINGTON/KENTUCKY - Het afgelopen weekeinde werden de voltige WK-medailles uitgereikt in Kentucky. Voor het eerst in de geschiedenis behaalde het Amerikaanse team in het uitverkochte stadion een gouden medaille. Het thuisteam kwam dankzij een val van het Duitse team met een miniem verschil aan kop. De Oostenrijkers stelden lichtelijk teleur en pakten met een Cirque du Soleil thema het brons.

De Schotse Joanne Eccles won met haar vader aan de longe het goud. Op hun paard W.H. Bentley, een kruising van een Selle Francais en een Dale pony, herstelde Eccles zich van haar onzekere kur in de eerste ronde. Zilver en brons gingen naar Antje Hill en Simone Wiegele uit Duitsland, nipt voor twee Amerikanen.

Patrick Looser wist met zijn spaceman-kur de eerste positie te handhaven. De Zwitser reageerde geemotioneerd op zijn winst en bedankte z'n beste vriend, trainingsmaatje en trainer Kai Vorberg uit Duitsland, die het zilver pakte. De technisch sterke Europees kampioen Nicolas Andreani volgde op de derde plaats.

Teams:

1 USA 8.029

2 Duitsland 8.010

3 Oostenrijk 7.990

Dames:

1 Joanne Eccles (GBR) 8.413

2 Antje Hill (GER) 8.322

3 Simone Wiegele (GER) 8.281

Heren:

1 Patrick Looser (SUI) 8.498

2 Kai Vorberg (GER) 8.463

3 Nicolas Andreani (GER) 8.452