KNHS

Brons voor Frank Hosmar (met filmpje)

11 oktober 2010
Huldiging Hosmar 1

1 | 2 | 3

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - In de laatste wedstrijd van de para dressuur op de Wereldruiterspelen in Kentucky, de kür op muziek voor grade 4, heeft Frank Hosmar (Haarle) met Tiësto (Jazz x Darwin) een bronzen medaille gewonnen. Eerder al in dit kampioenschap won Hosmar een zilveren medaille. Het goud ging in de kür naar de Engelse Sophie Wells met de eveneens Nederlands gefokte Pinocchio (v. Landeur) , het zilver ging naar de Belgische Michele George.

Hosmar, die getraind wordt door Adelinde Cornelissen, liet een mooie kür zien met frisse muziek. Zijn tienjarige ruin Tiësto toonde mooi galopwerk, waarbij de mooie eenvoudige wissels en appuyementen opvielen. Ook toonde hij een schitterende uitgestrekte stap. Als kleine minpuntjes kunnen het tactverlies in de verzamelde stap en de iets te grote halve galoppirouettes genoemd worden. Hosmar had al bij de laatste onderdelen een lach op zijn gezicht. Ik had een goed gevoel. Het galopgedeelte voelde heel fijn aan, dat ging bijna als vanzelf. Alleen de draf had misschien nog iets flitsender gekund, laat Hosmar tevreden weten.

Nadat Hosmar had gereden moesten er nog een aantal stevige concurrenten rijden: Ik was best nerveus. Vorig jaar op het EK stond ik heel de tijd derde in de individuele proef, toen de laatste me van het podium afreed. De op twee na laatste ruiter, de Deen Hendrik Weber Sibbesen maakte echter wat fouten, waardoor er wat spanning bij mij afvloeide, maar toen de laatste Ier ineens verrassend goed ging, werd ik wel heel nerveus. Ik dacht het zal me toch niet weer overkomen? Toen de score in beeld kwam, was de tweede individuele medaille voor Hosmar een feit. Na het zilver in de individuele proef, kon Hosmar er een tweede WK-medaille aan toevoegen, ditmaal van brons.

Uitslag Kür Grade IV, 10 oktober


1) Sophie Wells (Eng) - Pinocchio (v. Landeur KWPN) 78,500%
2) Michele George (Bel) - FBW Rainman 78,050%
3) Frank Hosmar (Haarle) - Tiësto (Jazz x Darwin KWPN) -77,250%

Bekijk de reactie van Frank na de proef op www.paardensport.tv

Startlijsten, uitslagen en info: www.alltechfeigames.com

Foto's: www.melissen.net