Imtech NV

Imtech: 142 miljoen euro orders in Duitse ICT-markt

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het recent een groot aantal orders heeft verworven op de Duitse ICT-markt. De totale waarde van deze orders bedraagt circa 142 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De Duitse economie verkeert relatief gezien in goede staat. Dit weerspiegelt zich in het goede investeringsklimaat voor ICT-oplossingen met hoge toegevoegde waarde. In deze markt is Imtech één van de sterkste spelers en in staat om de ICT-totaaloplossingen (software, hardware én IT-services) te leveren. De recente orders bewijzen dat we goed op weg zijn naar verdere groei in de Duitse ICT-markt.'

Nieuwe Duitse ICT-orders
Recent heeft Imtech (Fritz & Macziol group) in Duitsland opdrachten ontvangen voor ICT-totaaloplossingen (software, hardware én IT-services), Dynamic Infrastructure (DI), Virtualisatie, Social Software, Business Intelligence (BI) en Managed Services. Deze orders zijn over de complete breedte van de ICT-industrie verkregen, onder meer in de sectoren industry & engineering, automotive, elektro & aerospace, banking, data centers, energie, handel, life sciences en in consumentenproducten en op de publieke markt. Orders zijn ontvangen van onder meer Altana, Monier Group, Globus Fachmärkte, Phoenix Pharmahandel, MTU Aero Engines, Merck Finck & Co oHG Privatbankiers, SCHÜCO International, ekom21 and KIRU/IIRU voor IT-oplossingen in data centers, de stad Ludwigshafen, Aqua Römer and IT-oplossingen voor energiecentrales in Bielefeld and München.

ICT: sleutelfactor
ICT is een sleutelfactor geworden in de huidige maatschappij en een dragende factor voor het merendeel van alle technische innovaties. ICT is daarom steeds vaker een belangrijk onderdeel van de totaaloplossingen van Imtech. Op de Duitse ICT-markt wordt Imtech vertegenwoordigd door het ICT-bedrijf Fritz & Macziol group. Deze Imtech-onderneming, die ook actief is in Zwitserland, behoort tot de grotere Duitse ICT-bedrijven en biedt een breed portfolio aan diensten gericht op voornamelijk middelgrote organisaties en ondernemingen. Vanuit in totaal 15 vestigingen worden hardware- en softwareprojecten uitgevoerd. Intensieve samenwerking met wereldmarktleiders IBM, Microsoft en SAP maakt het mogelijk hoge toegevoegde waarde te bieden.

ICT-focus Imtech
De activiteiten van Imtech concentreren zich op de kerngebieden ICT-infrastructuur, ERP-oplossingen, maatwerksoftware, business intelligence, consultancy, managed services en (aanvullende) ICT-services. Klanten kunnen bij Imtech terecht voor zowel hardware (bijvoorbeeld IBM Systems en Storage) als software (onder meer databases, IT-management, IBM-software, Microsoft en SAP) en managed services op basis van individuele 'service level agreements' (SLA).

Totaaloplossingen: succesfactor
Klanten hebben behoefte aan een heldere visie op de toegevoegde waarde van ICT. Businessprocessen dienen efficiënter en effectiever te worden, waarbij kosten en risico's worden gereduceerd en de informatievoorziening wordt verbeterd. Tevens kan de samenwerking tussen bedrijven en organisaties verder geoptimaliseerd worden. Natuurlijk speelt internet hierbij een cruciale rol. Beschikbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van ICT-systemen zijn in toenemende mate sleutelwoorden. Voor Imtech resulteerden deze trends onder meer in een sterke vraag naar bijvoorbeeld storage, toepassingen van webtechnologie, business intelligence en implementaties met gebruikmaking van oplossingen van IBM, Microsoft en SAP. Hierbij worden steeds vaker totaaloplossingen geleverd in de vorm van een combinatie van software, hardware en gerelateerde IT-services.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie