Ingezonden persbericht


Persbericht

VASTNED RETAIL VERWERFT 19 WINKELPANDEN
IN WINKELCENTRA IN UTRECHT EN ROTTERDAM
VOOR ¤ 29,1 MILJOEN

Het pan-Europese winkelvastgoedfonds VastNed Retail heeft voor ¤ 29,1 miljoen (inclusief aankoopkosten) 19 winkels in de winkelcentra Overvecht te Utrecht en Zuidplein in Rotterdam verworven.
Overvecht
Winkelcentrum Overvecht (www.scovervecht.nl ) is een winkelcentrum met een belangrijke regiofunctie en biedt onderdak aan circa 110 winkels verspreidt over 27.000 vierkante meter winkeloppervlakte. Alle belangrijke nationale winkelketens zijn in het centrum vertegenwoordigd met als trekkers een drietal supermarkten, C&A, H&M, Vera Moda en Hema. Winkelcentrum Overvecht voorziet in ruime parkeergelegenheid met 1.100 gratis parkeerplaatsen. Het regionale belang van dit centrum kan verder worden versterkt indien de uitbreidingsplannen, die circa 8.000 vierkante meter extra winkelruimte toevoegen, worden gerealiseerd.
VastNed Retail heeft 15 winkels in winkelcentrum Overvecht verworven. Daaronder bevinden zich elektronicaketen Dixons, lingerieketen Hunkemöller, snoepwinkel Jamin en schoendiscounter Scapino. De totale verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 5.300 vierkante meter en de jaarhuur circa ¤ 1,4 miljoen. Overdracht van deze winkels zal ultimo oktober 2010 plaatsvinden. Verkoper is Unibail-Rodamco. Zuidplein
Tevens heeft VastNed Retail haar positie in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam uitgebreid door verwerving van vier winkels. Winkelcentrum Zuidplein is met 155 winkels verspreid over 55.000 vierkante meter en 12 miljoen bezoekers per jaar een van de allergrootste winkelcentra van Nederland. Alle grote nationale en internationale retailers, zoals Saturn, V&D, New Yorker en C&A (www.zuidplein.nl ) zijn in het centrum vertegenwoordigd. De vier verworven winkelunits vertegenwoordigen 1.150 vierkante meter met een jaarhuur van circa ¤ 0.5 miljoen. Onder de huurders bevinden zich drogisterijketen Etos (Ahold) en babyspeciaalzaak Prenatal. Verkoper is ING REIM.
Winkelcentrum Zuidplein
Deze transacties vinden gemiddeld plaats tegen een netto-aanvangsrendement van circa 6%.
Reinier van Gerrevink, CEO van VastNed Retail: "Door deze acquisities versterken we onze positie in Nederland, die nu een portefeuilleomvang van ruim ¤ 735 miljoen heeft bereikt, en zijn we aardig op weg om de opbrengsten van de aandelenemissie van vorig najaar te beleggen. Sinds deze emissie hebben we meer dan ¤ 75 miljoen aan nieuwe acquisities en oplevering van pijplijnprojecten gerealiseerd. De verwerving van deze winkels is zeer aantrekkelijk, aangezien deze na levering direct zullen bijdragen aan het direct beleggingsresultaat per aandeel."

Rotterdam, 11 oktober 2010Ingezonden persbericht