Ingezonden persbericht


Draadloos HDMI, de tweede generatie!

Switchen, splitsen en draadloos verzenden van HDMI met de Marmitek GigaView820

EINDHOVEN- Terwijl draadloos HDMI nog toekomstmuziek was, kwam Marmitek in april 2009 als eerste in Europa met een vernuftige oplossing in de vorm van de GigaVideo800 HDMI. Na 1,5 jaar van doorontwikkelen is het volgens Marmitek tijd voor de tweede generatie draadloos HDMI, met de GigaView820.

Waarom HDMI draadloos verzenden?

Het enthousiasme over een fraaie, als een schilderij aan de muur gemonteerde TV wordt vaak een stuk minder als blijkt dat de bekabeling zich lastig laat wegwerken. Ook kabels trekken naar uw projector aan het plafond verdient zelden een schoonheidsprijs. Met de Marmitek GigaView820 is dit voorgoed verleden tijd. U monteert de ontvanger heel eenvoudig en onzichtbaar tegen de muur achter uw TV of op het plafond bij uw projector. Middels een vernuftig systeem kunt u tevens de aangesloten HD-apparaten blijven bedienen, ook al staan deze uit het zicht.

Switcher, zender en splitter in één!

De GigaView820 is een HDMI switcher, zender en splitter in één! Het zendt het HD-signaal van twee aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar uw HDTV of -projector elders op dezelfde verdieping. Door de ingebouwde splitter kunt u ook op de zender een HDTV aansluiten om lokaal de aangesloten apparatuur te kunnen blijven bekijken.

Ongecomprimeerd

Met behulp van de GigaView820 overbrugt het draadloze Full HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 30 meter (LOS) naar de HDTV of -projector. De Marmitek GigaView820 verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt zonder vertraging (perfect voor game consoles en wanneer het geluid via een andere bron gaat dan het beeld) doorgestuurd en heeft exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een hoogwaardige HDMI-kabel wordt verstuurd.

Hoe werkt het?

De GigaView820 bestaat uit twee fraai gestileerde kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger wordt aangesloten op de tv, terwijl op de zender een TV of beamer en twee HD apparaten kunnen worden aangesloten. Dit kunnen alle AV apparaten zijn, die voorzien zijn van een HDMI uitgang, zoals Blu-ray® spelers, digital video recorders (DVR's), HD set-top boxes, spelconsoles (Wii, PS3(TM) of Xbox® 360), Media Center PC's of standaard DVD spelers/recorders. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening. Een belangrijk voordeel van de GigaView820 is dat het niet meer nodig is om kabels van HD-apparaten constant om te pluggen op de HDTV of -projector.

HDCP
De Marmitek GigaView820 ondersteunt alle digitale resoluties, dus zowel 480p, 576p, 720p, 1080i als 1080p @ 60fps (Full HD). Het product voldoet 100% aan de HDCP-standaard. High-bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) is een systeem waarmee piraterij moet worden voorkomen. Decoders met HDCP geven een digitaal signaal uitsluitend door aan apparaten die ook HDCP ondersteunen, zoals de Marmitek GigaView820.

Prijs en beschikbaarheid
De Marmitek GigaView820 heeft een consumenten adviesprijs van 399,- euro incl. BTW en is per direct leverbaar. Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op www.marmitek.com.

Bericht voor de redactie
Dit persbericht en afbeeldingen vindt u op: http://www.marmitek.com/nl/pers/persberichten.php De Marmitek GigaView820 op onze website vindt u op: http://www.marmitek.com/nl/product.php?id=230

Over Marmitek

Marmitek B.V levert betaalbare consumenten elektronica op het gebied van Home Entertainment en Home Automation, gericht op verbetering van comfort, ontspanning en veiligheid door middel van slimme innovaties voor in en om de woning.

Marmitek Audio & Video at Home omvat oplossingen voor uw totale Home entertainment beleving. Hierbij kunt u denken aan;
- Overal Bedienen; om uw A/V apparatuur bedienen, wanneer deze uit het zicht staat.
- Overal Bekijken; zodat u de content van uw A/V apparaat ook elders kunt bekijken.
- Overal Beluisteren; voor het draadloos genieten van muziek, op plaatsen waar u geen geluidskabels wilt of kunt leggen.
- Aansluiten; voor complete harmonie in uw AV meubel.

Marmitek Home Automation & Security omvat oplossingen voor meer veiligheid en comfort in en om uw woning. Hierbij kunt u denken aan;
- Deurtelefoons, zodat u ziet wie er aan de deur staat, alvorens u open doet.
- IP camera's, zodat u te allen tijde zicht heeft op wat er gebeurt in en om uw woning.
- X-10 Security sets, waarmee u uw woning beveiligt én Home Automation kunt combineren.
- X-10 Home Automation. Marmitek heeft professionele domotica toegankelijk gemaakt voor de consument. Zowel qua prijs als gebruiksgemak.

Laat u verbazen door de innovatieve oplossingen op het gebied van Audio & Video. Geniet van comfort en veiligheid met Marmitek beveiligingssystemen, camera's en deurtelefoons. Laat u tot slot door Marmitek Home Automation verrassen in uw zoektocht naar een veilig, comfortabel en vooral plezierig leven. Wij heten u van harte welkom in de wondere wereld van Marmitek, Smart Solutions at Home.