Gemeente Tilburg

Nummer
2010318BW
Datum
11 oktober 2010

Nominatie Groeimonument voor Dutch Design Awards
Bekendmaking winnaars op zaterdag 23 oktober 2010

Het Groeimonument in Tilburg is genomineerd voor de Dutch Design Awards. Het kunstwerk van NEXT architects, in opdracht van KORT, werd in december 2009 onthuld bij het Audax Textielmuseum ter ere van het 200-jarige bestaan van de stad Tilburg. Zaterdag 23 oktober maakt een internationale jury tijdens de uitreiking van de Dutch Design Awards in het Eindhovense Muziekgebouw Frits Philips de winnaars bekend. Juryrapport Groeimonument
Het Groeimonument is gekozen uit ruim 700 inzendingen en behoort daarmee tot de finalisten in de 8ste editie van het internationaal erkende Dutch Design Awards. In de hoofdcategorie 'Ruimtelijk' is het Groeimonument genomineerd in de subcategorie 'Best autonomeus spatial design'.
De jury van de Dutch Design Awards over de nominatie: "Met een beperkt aantal ingrediënten hebben de ontwerpers een levend monument gemaakt dat prachtig in zijn omgeving past. Het beweegt door de wind en de begroeiing zorgt voor een steeds veranderend aanzien."
Het Groeimonument staat symbool voor de stad Tilburg die zichzelf telkens opnieuw weet te ontwikkelen en steeds weer van kleur verschiet. NEXT architects ontwierp het in opdracht van KORT en koos het Mommerscomplex bij het Audax Textielmuseum als de locatie voor dit eerbetoon aan de jubilerende stad. Dit persbericht beschrijft activiteiten op initiatief van externe partijen.