Ingezonden persbericht---Patrick Snijers wint in BioMCN Gastenauto GT Klasse en Nissan 350Z Challenge in East Belgian Rally

Met grote overmacht won Patrick Snijers en zijn Co Luc Dethier op zondag 9 oktober 2010 de GT Klasse en Nissan 350Z Challenge in de East Belgian Rally in en om St Vith (B). De equipe bestuurde op uitnodiging de BioMCN Gastenauto en boekte onder grote belangstelling van rallyminnend Belgie de beide klasseoverwinningen.

Na de uitnodiging enkele weken geleden waren de voorbereidingen snel gegaan, Patrick vond een goede co-piloot in Luc Dethier, teamgenoot Ben ten Hove stelde zijn straat 350Z FlexFuel ter beschikking voor de verkenningen, de hotels waren geboekt en de BioMCN Gastenauto werd op punt gezet voor 'de Lange'.

Na voorspoedige verkenningen, reed Patrick op vrijdagavond zijn eerste meters in de 'groene' Z en was meteen te spreken over de auto; "auto stuurt heel fijn en voorspelbaar, het is natuurlijk een groep N GT dus wat zwaar, maar ik denk dat Top 15 mogelijk moet zijn".

De eerste boucle van 3 proeven begon de equipe relatief rustig om de auto onder de knie te krijgen, toch was de voorsprong op de collega 350Z Challenge rijders al 1:40 en kwam Patrick binnen voor de eerste service op een 24e plaats algemeen. De kop was er af!

De rest van de middagproeven reed de equipe constant top 15 tijden en lieten ze een behoorlijke stoet snellere deelnemers achter zich. De East Belgian Rally was ook voor de Belgische rijders een slijtageslag. De proeven zijn er zeer snel, met veel hoogteverschil, blinde bochten, slecht wegdek. Volgens deskundigen is het parcours een van de uitdagendste op belgische rallykalender, van de 116 gestarte deelnemers haalden er 48 de finish niet. Snijers/Dethier wisten dit en reden hard, spectaculair, maar safe over de proeven.

Lange tijd lagen ze 3e in de GT Klasse, maar door de uitval van de snelle Chris van Woensel in de 370Z en Timothy van Parijs in de Porsche 997 GT3 was de eerste plaats GT binnen. Snijers was toen al stabiel op de 14e plek, het hoogst haalbare met deze auto in de East Belgian Rally. De avondproeven werden goed afgewerkt en rond 23.30 kon de equipe als winnaars over het finishpodium.

Patrick; "Wat een heerlijke rally, de 350Z is echt een fijne auto om mee te rijden en dat ie op Bio-methanol rijdt merk je niks van en dat is eigenlijk precies zoals het moet. Het team (Bas Koeten Racing) was geweldig, vanaf het eerste moment een super atmosfeer en de auto steeds perfect voor elkaar in de korte services. Er waren toch veel uitvallers in de rally, maar wij konden blijven rijden op het zware parcours. De auto is dus snel, robuust en groen".

De deelname van Patrick in de 'groene' Z was voor Bio MCN en GUTTS ook een reden om de RACB uit te nodigen en de 350Z Challenge te bezoeken. De technisch verantwoordelijken van RACB en de EBR waren enthousiast over de aanpak van het gebruik van bio-methanol als brandstof en er zullen gesprekken volgen om te bezien of er in Belgie initiatieven op te starten zijn.

Deze rally was perfect en een stapeling van kwaliteit; rijders van een hoog niveau, auto die prima voor elkaar was, het team dat het werkt perfect deed, de exposure die we genereerde en de hoofdsponsor BioMCN die het lef heeft dit unieke project te steunen. In een geweldige onderlinge sfeer genoot iedereen van de mooie overwinning.Ingezonden persbericht