Wageningen Universiteit en Researchcentrum 11 okt 2010 09:30

Locatie: Cinemec, Ede

De Food Professional Day is een nationaal symposium met een internationale uitstraling. Het programma verbindt wetenschappers én chefs afkomstig uit de gastronomie, de zorg, de catering en de industrie.

Ieder programmaonderdeel van de Food Professional Day biedt ruimte voor inspiratie en het opdoen van kennis. Speciale aandacht is er voor het aangaan van gezamenlijke ontwikkeltrajecten op het gebied van voedsel en voeding. Daarbij gaat verantwoord en gezond steeds meer samen met lekker en aantrekkelijk. Dit komt naar voren in interactieve sessies als âDe actualiteit van het oer-dieetâ (over de relatie tussen ons oer-eten en het huidige eetpatroon) en de âGastvrije zorgâ (over 'zo gezond mogelijk ziek zijn'). En gaat de chefkok van het Restaurant van de Toekomst, Johan Verbon, in op de vraag hoe streekproducten en topkwaliteit samen gaan met massaproductie.

De Food Professional Day is hét evenement om de eigen kennis te delen en collega professionals te ontmoeten. Aan deelname is een kenniscertificaat verbonden.