Wageningen Universiteit en Researchcentrum
11 okt 2010 09:30
Locatie: Cinemec, Ede
De Food Professional Day is een nationaal symposium met een
internationale uitstraling. Het programma verbindt wetenschappers én
chefs afkomstig uit de gastronomie, de zorg, de catering en de
industrie.
Ieder programmaonderdeel van de Food Professional Day biedt ruimte voor
inspiratie en het opdoen van kennis. Speciale aandacht is er voor het
aangaan van gezamenlijke ontwikkeltrajecten op het gebied van voedsel
en voeding. Daarbij gaat verantwoord en gezond steeds meer samen met
lekker en aantrekkelijk. Dit komt naar voren in interactieve sessies
als âDe actualiteit van het oer-dieetâ (over de relatie tussen ons
oer-eten en het huidige eetpatroon) en de âGastvrije zorgâ (over 'zo
gezond mogelijk ziek zijn'). En gaat de chefkok van het Restaurant van
de Toekomst, Johan Verbon, in op de vraag hoe streekproducten en
topkwaliteit samen gaan met massaproductie.
De Food Professional Day is hét evenement om de eigen kennis te delen
en collega professionals te ontmoeten. Aan deelname is een
kenniscertificaat verbonden.