Koningin Elizabeth doopt de Queen Elizabeth van Cunard Line


SOUTHAMPTON, 20100907 -- Cruise Travel kondigt namens Cunard Line aan, dat Koningin Elizabeth het nieuwe cruiseschip de Queen Elizabeth zal dopen. De ceremonie zal plaatsvinden in Southampton op maandag 11 oktober 2010. Dit is het derde Cunard schip met deze naam. Cunard Line wordt in Nederland vertegenwoordigd door Cruise Travel.

De doop zal een mijlpaal zijn in de Britse maritieme geschiedenis en tevens een gebeurtenis van wereldwijd belang.

"De doop van een Cunard Queen is een zeer speciale gelegenheid en dit zal daadwerkelijk een historische gebeurtenis zijn," zei Peter Shanks, president van Cunard Line. "De koningin doopte de Queen Elizabeth 2 van Cunard in 1967 en ook ons huidige vlaggeschip, Queen Mary 2, in 2004. Wij zijn vereerd dat de koningin ons nieuwste schip, de Queen Elizabeth, wil dopen." voegt Shanks eraan toe.

De koningin was zelf ook op 12-jarige leeftijd aanwezig bij de tewaterlating van de eerste Queen Elizabeth op 27 september 1938 toen ze haar moeder, Queen Elizabeth, vergezelde naar Clydebank.

De ceremonie van de naamgeving zal plaatsvinden in Southampton op maandag, 11 oktober en Queen Elizabeth zal de volgende dag beginnen aan haar eerste reis.

Andere historische naamgevingen van Cunard schepen door het Britse koningshuis gedurende het 170-jarig bestaan van de rederij zijn:

* Koningin Elizabeth, als Prinses Elizabeth, doopte Caronia , De `Green Goddess,' in 1947.
* Koningin Mary, vrouw van Koning George V, doopte Queen Mary in 1934 - en werd zodoende het eerste Britse lid van het koningshuis ooit dat een koopvaardijschip doopte. Koning George V vergezelde zijn vrouw.
* De vroegere Koningin moeder, als Koningin Elizabeth, doopte Queen Elizabeth in 1938. Prinses Elizabeth en Prinses Margaret vergezelden hun moeder.
* Prinses Margaret doopte Carinthia in 1955.
* De Hertogin van Cornwall doopte Queen Victoria in Southampton in december 2007. De Prins van Wales was ook aanwezig.

Ga naar WeAreCunard.com om het blog te lezen van Peter Shank over deze aankondiging.