Gratis datingsite Knuz gaat mobiel


"100% gratis 100% mobiel" dat is de nieuwe kreet bovenaan de gratis datingsite Knuz.nl

BEVERWIJK, 20101011 -- Knuz is met haar mobiele site de eerste echte gratis mobiele datingsite met een groot bereik. Op Knuz zijn bijna 250.000 leden ingeschreven en de site groeit met zo'n 200 nieuwe leden per dag. Deze leden krijgen nu dus ook de mogelijkheid makkelijk mobiel met elkaar in contact te komen.Koen en Sonja Kastermans zijn de eigenaren van gratis datingsite Knuz.nl. "We kwamen op het idee van een mobiele site toen we in de bioscoop zaten te wachten op de voorstelling." vertelt Sonja. "Voordat de film begon zagen we veel mensen wat verveeld op hun mobiel tikken. Het zou mooi zijn als die mensen op zo'n moment lid kunnen worden, of even kunnen zoeken in de database met vele leuke singles." geeft ze aan. "Lid worden is zo gebeurd. Voor de film begint kun je lid worden en in de pauze heb je al de eerste reacties in je mailbox." vervolgt Sonja enthousiast.

"We zijn niet de eerste datingsite met een mobiele website." geeft Koen aan, "We zijn echter wel de eerste echte volledig gratis datingsite waarvan je gemakkelijk mobiel lid wordt, en waarvan duizenden alleenstaanden lid zijn. We zijn dus de eerste gratis datingsite waarbij mobiel daten ook echt zou kunnen gaan werken.". "Of een datingsite goed werkt hangt af van een aantal factoren. De hoeveelheid leden, en vooral de hoeveelheid actieve leden is een heel belangrijk gegeven hierbij. Met Knuz hebben we een groot aanbod actieve leden." legt Koen uit. "Een andere belangrijke factor is de site, de toegang tot die leden. Die moet goed zijn. Je moet andere leden zonder veel belemmeringen kunnen vinden en kunnen benaderen. Met de mobiele site willen we het voor de leden nog makkelijker en toegankelijker maken dan het al was." vervolgt Koen.

Niet location based
Location based matching is niet ingebouwd in de mobiele site. Hierover is het internetkoppel kort en duidelijk, "Dat werkt niet.". Koen legt uit: "Location based matching werkt niet omdat hiermee het aanbod van potentiele kandidaten enorm verkleind wordt door het toeval. Het zou toevallig zo moeten zijn dat net die persoon die goed bij je past, online is, en zich ook nog op zo'n korte afstand van je bevindt dat je elkaar direct zou kunnen ontmoeten. Beide leden zouden hiervoor op dat bewuste moment ook in de gelegenheid moeten zijn om elkaar te ontmoeten. Het resultaat is een dusdanige verkleining van de kans op een succesvolle match dat we hier niet aan beginnen.".

iPhone applicatie
Een iPhone app en een Android app zijn in ontwikkeling. Voor de gebruikers van de iPhone en Android compatible smartphones wordt het dan nog makkelijker en sneller om een profiel aan te maken of om even te zoeken in het aanbod aan partnerzoekenden. Inloggen gaat met een app sneller en makkelijker en ook de interface zal bij de apps nog makkelijker en sneller werken dan bij de mobiele datingsite. "Om voor iedereen de site mobiel te maken hebben we eerst gekozen voor een mobiele site. We hebben geen megabudgetten om alles gelijktijdig te bouwen, immers we willen de dienst wel volkomen gratis houden" besluit Sonja.