Kaviaar voor het eerst beschikbaar in betaalbare eenpersoonsverpakking


Eindhoven, 20101011 -- Voor het eerst is verse kaviaar beschikbaar in betaalbare eenpersoonsverpakking: 10 gram kaviaar van Baerii-steur in een gouden blikje, met Tjoepy als herkenbare merknaam. Een officieel oranje genummerd kwaliteitszegel vermeldt houdbaarheid, land van herkomst, bewaartemperatuur en de voorwaarden waaronder dit is verpakt. De kaviaar is afkomstig van Siberische steur uit kwekerijen in Frankrijk en Duitsland.

Kaviaar is altijd beschouwd als behorend tot de jetset. Maar beroemde soorten zoals de beluga en sevruga zijn door jarenlange exportverboden haast niet meer verkrijgbaar en dus onbetaalbaar.Hossein Akef uit Den Haag en kleinzoon uit een steurvissersfamilie in Iran, ging daarop op zoek naar Baerii-kaviaar, afkomstig van Siberische steur uit kwekerijen in Frankrijk en Duitsland. Hij ontwikkelde eenpersoons verpakkingen: 10 gram kaviaar van topkwaliteit in een goudkleurig blikje met daarop een speciaal scheplepeltje.
Zo ontstond een vernieuwende culinaire delicatesse die voor iedereen bereikbaar is.
De delicatesse, onder de naam Tjoepy, is bij allerlei traiteurs en viswinkels verkrijgbaar voor ¤ 15,- en bij restaurants voor ¤ 19,95.

Overigens tast contact met onedel metaal of zilver de smaak ernstig aan. Het kan wel met een benen, paarlmoer of kunststof lepel, uit het blikje zelf, of uit een schaaltje van glas, goud of ivoor. Kijk op www.tjoepy.nl en op persiancaviar.nl