Primeur voor financiële opleidingsmarkt 'Het nieuwe adviseren'


Ethiek, vakmanschap en vertrouwen centraal in Neutralis praktijkopleiding

HENGELO (O), 20101011 -- Wat nog veel intermediairs voor onmogelijk achten, doet Neutralis al jaren met succes. Het Neutralis businessmodel is 100% afhankelijk van de kwaliteit van advies, niet van de verkoop van financiële producten. De realisatie van de belangrijkste levensdoelstellingen van de klant staat centraal. De klant betaalt hiervoor graag een jaarlijkse fee.`Wat in het nuchtere Twente kan, moet ook in de rest van Nederland mogelijk zijn', aldus Ozewald Wanrooij en Leon Brummelhuis, die vandaag de praktijkopleiding `Het nieuwe adviseren' lanceren.

'Het nieuwe adviseren' is een primeur voor de Nederlandse opleidingsmarkt. Het is de eerste opleiding die vanuit tien jaar intensieve praktijkervaring in Nederland alle benodigde kennis, advies- en ondernemersvaardigheden overdraagt aan collega intermediairs die professioneel op feebasis willen werken. De toekomst van financiële dienstverlening is gebaseerd op relaties, niet op producten', volgens Wanrooij en Brummelhuis.

Gegarandeerde voorsprong

De structuur van de opleiding kent een drietal fasen. Op 10 november gaat Neutralis van start met de eerste fase: een 2-daagse workshop over het waarom van deze nieuwe manier van adviseren. Waarom komen er mensen vanuit heel Nederland speciaal naar Hengelo voor financieel advies? Waarom zijn mensen wel degelijk graag bereid om voor de toegevoegde waarde van financiële dienstverlening te betalen? In de tweede fase wordt tijdens een 5-daagse training het volledige Neutralis Business Model ter beschikking gesteld. `Hiermee zijn adviseurs gegarandeerd van een voorsprong van jaren op collega's die zelf het wiel willen uitvinden!' Eenmaal alle kennis opgedaan biedt neutralis gedurende een halfjaar intensieve ondersteuning om `het nieuwe adviseren' ook echt in de praktijk te gaan toepassen. Met andere woorden om een onderneming te organiseren waarin de adviseur mensen helpt het leven te leven dat ze graag willen leven en waarbij de klanten graag betalen voor de dienstverlening.

Business Coaches

De oprichters van Neutralis kiezen ervoor om persoonlijk hun collega's te coachen in de verandering van hun business model. `We zijn als geen ander in staat om de belangrijkste lessen vanuit onze successen, maar ook tegenslagen en obstakels, te delen met collega's uit het vak. We hebben Ivo Valkenburg (Spirit in Finance) aangetrokken om de brug te slaan tussen de best practice van Neutralis en de persoonlijke situatie van de deelnemers. `Ivo is enthousiast, gedreven en (inter-)nationaal ervaren in het ondersteunen van financiële professionals bij vernieuwing en innovatie van bestaande business modellen. Juist op het gebied van verandering richting fee based werken waarbij het klantbelang centraal staat in zowel het adviesproces als het verdienmodel. Ivo is ook al enkele jaren nauw verbonden bij de ontwikkelingen van Neutralis. Onze praktijkopleiding past helemaal in onze gezamenlijke missie om de komende jaren 1.000 adviseurs en ondernemers klaar te stomen voor de financiële wereld van morgen.'

Meer informatie over de beroepsopleiding: www.neutralis.nl