Eerste Energy4All Gala levert ¤ 126.270 op


?S-HERTOGENBOSCH, 20101011 -- Het eerste Energy4All Gala heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden in de sfeervolle Orangerie in 's-Hertogenbosch. Een wervelende feest bracht een bedrag van ¤ 126.270 samen.

Een unieke avond uit waar `oud en nieuw' elkaar hebben ontmoet in diverse facetten. De muzikale bijdrage van de avond werd gebracht door de gerenommeerde artiesten Karin Bloemen en Anita Meijer en later vervolgd door de hippe Mr. Saxlive Machiel van der Aar, DJ Ronald Molendijk, percussionist Jeroen de Rijk, MC Nova en Roy ter Haar. De presentatie lag in handen van Energy4All-ambassadeur Jochem van Gelder.Het hoogtepunt van het Energy4All Gala was de veiling verzorgd door Cees Lubbers en Jochem Myjer, tevens ambassadeur van Stichting Energy4All. Er werd volop geboden op uiteenlopende veilingkavels waarmee de gasten een ruime bijdrage leverden aan de opbrengst van de avond.
Aan het eind van de avond mocht Professor Dr. Jan Smeitink een cheque van maar liefst ¤126.270 in ontvangst nemen van Jochem van Gelder en Jochem Myjer. Een bedrag dat ten goede zal komen aan het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten dat door Smeitink wordt geleid.

In Nederland worden per jaar ongeveer 100 kinderen geboren met een stoornis in de energiestofwisseling. Heel simpel gezegd hebben ze een defecte batterij. Deze is halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70 % van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Stichting Energy4All zamelt geld in om het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten te ondersteunen en de komst van een medicijn te kunnen bespoedigen.

Stichting Energy4All