10 liefdadigheidsinstellingen op 10 locaties in de hele wereld ontvangen elk USD 10.000

10 liefdadigheidsinstellingen op 10 locaties in de hele wereld ontvangen elk USD 10.000

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20101011 --

Mensen in de hele wereld hebben naar leuke manieren gezocht om 10.10.10. te vieren Veel stelletjes kozen deze datum om te trouwen. De Alcoa Foundation greep deze kans aan om iets terug te doen en verblijdde 10 liefdadigheidsinstellingen in 10 gemeenschappen in de hele wereld met USD 10.000.

De “Give 10” van Alcoa Foundation is een onderdeel van Alcoa’s Month of Service, een wereldwijd vrijwilligersevenement dat dit jaar meer dan 23.000 werknemers mobiliseert om iets goeds te doen voor hun gemeenschap door 6000 uur te werken voor 700 dienstverlenende evenementen in heel oktober.

“Give 10” vindt plaats op zondag 10 oktober in 10 Alcoa-gemeenschappen in de hele wereld, van Tennessee waar we al bijna 100 jaar actief zijn tot onze nieuwste vestiging in IJsland, en overal daar tussenin – Rusland, Brazilië, Zwitserland en Canada.

De schenking wordt toegekend door de directie van Alcoa aan 10 verschillende liefdadigheidsinstellingen die de acuutste sociale en milieuprioriteiten in de gemeenschappen waar Alcoa actief is aanpakken - honger en dakloosheid, hiv-preventie, veiligheid en duurzaamheid van het milieu.

“Het ‘Give 10’-project is bedacht om het werk van de duizenden vrijwilligers van ons bedrijf die zijn deze maand hun gemeenschappen herscheppen een extra stimulans te geven – bomen planten, kinderen leren lezen, maaltijden uitdelen en gemeenschapsvoorzieningen repareren,” zegt voorzitter Paula Davis van de Alcoa Foundation.

“Onze mensen zijn razend enthousiast om iets terug te doen voor de plek waar ze wonen en werken, en wij ondersteunen met het grootste plezier hun werk met deze 10 speciale geschenken voor 10 erg terechte liefdadigheidsinstellingen om de kwaliteit van het leven van de mensen die het het meest nodig hebben te verbeteren.”

De Alcoa Foundation zet zich al sinds 1952 met een totaalbedrag van USD 515 miljoen in om gemeenschappen waar Alcoa actief is duurzaam te helpen om plaatselijke problemen met prioriteit aan te pakken. Het werk van de Alcoa Foundation wordt bovendien uitgebreid door Alcoa’s duizenden werknemers die in 2009 650.000 diensturen opofferden om hun buurtschap te verbeteren, en dat is het equivalent van 325 mensen die fulltime een heel jaar werken.

De ontvangers van “Give 10” van Alcoa Foundation:

Het Chelan Douglas Land Trust, Wenatchee, Washington, VS

Bob Wilt, de algemeen directeur van US Global Primary Products schenkt USD 10.000 aan het Chelan Douglas Land Trust nadat vrijwilligers van Alcoa een dag hebben gewerkt aan het opruimen van de natuur rond HorseLake Trailhead. Met dat bedrag kan het Land Trust de habitat van wilde dieren verbeteren, de verspreiding van uitheemse diersoorten tegengaan en de leefcultuur van in North Central Washington behouden. De Alcoa Foundation werkt al sinds 2007 met Land Trust.

De stad Maryville, Tennessee, VS

De Alcoa Foundation schenkt USD 10.000 om de stad Maryville groen te maken voor het Foothills Fall Festival. Tijdens deze bijeenkomst - die helemaal om aluminium draait - lichten vrijwilligers van Alcoa de inwoners voor over de voordelen voor het milieu van recyclen en het beheer van recyclegebieden.

Friends of Muketawa Trail, Whitehall, Michigan, VS

Alcoa Howmet doneert USD 10.000 aan de Friends of Muketawa Trail om 26 mijl spoor aan te leggen door diverse districten in een verlaten spoorwegbedding. Vrijwilligers van Alcoa ondersteunen de groep al acht jaar en ze werken hard om de plaatselijke voorzieningen te verbeteren en de gemeenschap duurzamer te maken.

Blind Children’s Center, Fullerton, Californië, VS

Craig Bruin, vice-president van Global Aerospace Customers and Marketing, Alcoa Fastening Systems schenkt USD 10.000 aan het Blind Children’s Center in Fullerton, Californië, nadat vrijwilligers van Alcoa de gebouwen van het centrum hebben opgeknapt met schilderwerk en reparaties. Het centrum leert blinden en slechtzienden braille en andere belangrijke dingen om zich in het dagelijks leven te redden.

Association of Small Farmers, Sao Luis, Brazilië

Frank Feder, algemeen directeur van Alcoa Latijns-Amerika geeft USD 10.000 aan de Associação dos Pequenos Produtores Rurais (vereniging van keuterboeren) die al sinds 2007 wordt geholpen door vrijwilligers van Alcoa in Brazilië. De organisatie stimuleert de economische en sociale ontwikkeling van de kleine landbouwer in de regio Sao Luis waar Alcoa actief is.

De Kliniek voor oorlogsveteranen in de regio Samara, Samara, Rusland

Alcoa Samara subsidieert de Kliniek voor oorlogsveteranen in de regio Samara met USD 10.000, een ziekenhuis dat medische zorg biedt aan oorlogsveteranen in Samara. Alcoa Rusland werkt met veteranenorganisaties in zowel Samara als Belaya Kalitva waar het bedrijf vestigingen heeft en biedt zowel financiële ondersteuning als tijd van vrijwilligers om het leven van gepensioneerde militairen en hun vrouwen te veraangenamen.

Arsol Reddingsbrigade, Reykavik, IJsland

Marcos Ramos, de algemeen directeur van Alcoa Europa, geeft USD 10.000 aan de Arsol Reddingsbrigade in IJsland nadat vrijwilligers van Alcoa de gebouwen van de Brigade hebben opgeknapt om hun werkzaamheden veiliger en efficiënter te laten verlopen. Werknemers van Alcoa geven 300-400 uur per jaar om deze organistaie die reddingshonden traint om mensen te redden na een lawine of een aardschok en te helpen bij zoektochten.

De Quebec Society for Disabled Children, Quebec, Canada

Pierre Morin, algemeen directeur van Alcoa Canada, doneert USD 10.000 aan de Quebec Society of Disabled Children die gezinnen met gehandicapte kinderen bijstaat. Het geld wordt gebruikt om liften en andere noodzakelijke infrastructuur en apparatuur aan te schaffen om de veiligheid van de jonge bewoners te garanderen. Alcoa en de Alcoa Foundation steunen de vereniging al sinds 2008, zowel financieel als met tijd van vrijwilligers.

Samara Foundation for Social Development Time to Live, Rusland

Alcoa Rusland schenkt USD 10.000 aan de Samara Foundation for Social Development Time to Live, een organisatie die zich wijdt aan hiv-preventie bij jonge mensen door ze bewuster te maken en ze voor te lichten. De organisatie is lid van AIDS Action Europe.

De gaarkeuken van Jardin de Montbrillant, Genève, Zwitserland

Ingrid Muhlbock, algemeen directeur European Mill Products, geeft USD 10.000 aan de gaarkeuken Jardin de Montbrillant na een dag lang met vrijwilligers van Alcoa Genève mensen met honger maaltijden te hebben geserveerd. Vrijwilligers van Alcoa helpen de gaarkeuken al jaren en delen in het centrum van Genève lunches uit aan de minderbedeelden van die stad.

OVER ALCOA

Alcoa is 's wereld belangrijkste producent van aluminium, bewerkt aluminium en aluminium producten. Alcoa heeft niet alleen de moderne bedrijfstak aluminium uitgevonden, het bedrijf is ook al 120 jaar de vernieuwende kracht achter belangrijke mijlpalen in de ruimtevaart, de automobielindustrie, verpakking, de bouw, commercieel transport, consumentenelektronica en industriële markten. De producten van Alcoa zijn onder andere producten van platgewalst staal, geëxtrudeerd materiaal van harde legeringen en smeedwerk, maar ook Alcoa® wielen, bevestigingssystemen, precisiebehuizingen en -omhulsels en bouwsystemen naast expertise in andere licht metalen zoals titaan en op nikkel gebaseerd superlegeringen. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van Alcoa’s bedrijfspraktijken en het productontwerp en de techniek die het bedrijf zijn klanten biedt. Alcoa prijkt al acht jaar op rij op de Dow Jones Sustainability Index, en ongeveer 75 procent van alle aluminium die ooit is geproduceerd sinds 1888 wordt op dit moment nog steeds gebruikt. Alcoa heeft ongeveer 59.000 mensen in 31 landen in heel de wereld in dienst. Meer informatie vindt u op www.alcoa.com www.alcoa.com

OVER DE ALCOA FOUNDATION EN MONTH OF SERVICE

Alcoa Foundation is een van de grootste door ondernemingen gefinancierde stichtingen in de VS met een vermogen van circa 420 miljoen dollar. Naast het werk ter vervulling van de plaatselijke behoeften in gemeenschappen waar Alcoa actief is, richt de Alcoa Foundation zich op de bevordering van verantwoordelijk milieubeheer, het mogelijk maken van economische en maatschappelijke duurzaamheid en het ontwikkelen van de leiders van de toekomst door middel van onderwijs en trainingen. De Alcoa Foundation werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en heeft sinds 1952 ruim 515 miljoen dollar geïnvesteerd. Door middel van het bekende Month of Service-programma van de onderneming delen medewerkers van Alcoa hun energie, passie en inzet ten behoeve van onze gemeenschappen. De Month of Service vormt de bekroning van het vrijwilligerswerk dat werknemers van Alcoa het hele jaar door verrichten. In 2009 besteedden zij hierbij 650.000 uur van hun tijd in dienst van 9000 liefdadigheidsinstellingen Dat staat gelijk aan 4 miljoen dollar aan vrijwilligerssubsidies. Meer informatie vindt u op www.alcoa.com/foundation www.alcoa.com/foundation

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
De Alcoa Foundation

Libby Archell, +1-347-901-1902

Ticker_symbol NYSE:AA