Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Maandag 11 oktober 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast : journalist en psycholoog Edwin Oden over de drijfveren van het enfant terrible van de Nederlandse journalistiek Willem Oltmans. Oden sprak voor de biografie -De man van 8 miljoen- met vriend en vijand van Oltmans. Ze vertellen openhartig over diens turbulente leven. Over zijn ingang bij de Oranjes, zijn klopjacht op de moordenaars van Kennedy en natuurlijk zijn marathonproces tegen de Nederlandse staat.

Onno Blom bespreekt schrijfster Jacoba van Velde (1903-1985). Haar kleine roman 'De grote zaal' uit 1953 staat in het middelpunt van de actie 'Nederland leest' van de CPNB. Wie was Jacoba van Velde? Onno Blom maakte een studie over deze bijzondere melancholieke vrouw. Haar roman wordt op 22 oktober opnieuw uitgebracht.

Rondetafelgesprek over de actualiteit o.l.v. Theodor Holman met o.a. Stephan Sanders, columnist van Vrij Nederland en Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)