Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 10 oktober 2010

Nederlandse Rode Kruis zoekt bestuursleden met strakke huid

Op 11 oktober start het Nederlandse Rode Kruis met een landelijke zoektocht naar twee jonge bestuursleden. Op deze manier wil het Rode Kruis jongeren niet alleen actief inzetten bij regionale initiatieven als de Studentendesks en maatschappelijke stages maar hen ook op het niveau van het landelijk verenigingsbestuur een belangrijke stem geven.

De twee nieuwe bestuurders zijn tussen 18 en 25 jaar oud en zullen een plaats krijgen naast huidige bestuurders als Paul Rosenmöller, Pauline Krikke en bestuursvoorzitter Elco Brinkman. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse Rode Kruis dat jongeren een actieve stem krijgen in het landelijke verenigingsbestuur.

Jongeren hebben steeds minder binding met instanties dan generaties voor hen en zijn voor goede doelen lastig grijpbaar. Jongeren prefereren daarbij vaak een meer projectmatige samenwerking. Het aanbieden van interessante projecten voor jongeren waarvoor ze hun netwerk, passie en kwaliteiten kunnen inzetten zal dan ook vele malen aantrekkelijker zijn dan donateur worden of een 'lidmaatschap' voor het leven.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft in dit kader de wens uitgesproken jongeren een belangrijke stem te willen geven binnen de vereniging door een tweetal jonge vertegenwoordigers in het verenigingsbestuur aan te stellen. Hun grootste speerpunt zal jongerenparticipatie zijn. Vanaf zondag 10 oktober is op de speciale website www.rodekruis.nl/jongbestuurslid meer informatie te vinden. Geïnteresseerde jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen zich via het aanmeldingsformulier tot en met vrijdag 29 oktober aanmelden.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, wie en waar ze ook zijn. We bieden noodhulp en hulp voor de lange termijn, zowel wereldwijd als in Nederland. Bij een conflict of een ramp zijn we via Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen overal ter wereld direct aanwezig. Het Nederlandse Rode Kruis is een vereniging van 358 afdelingen, inclusief de Nederlandse Antillen en Aruba. Onze 35.000 uitvoerende en besturende vrijwilligers verrichten de activiteiten en helpen onbetaald en enthousiast hun medemens. Het Rode Kruis is opgericht in 1867 en onderdeel van het grootste onafhankelijke hulpnetwerk ter wereld, de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan-beweging.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht