Ingezonden persbericht


Persbericht: Koninklijke Rotra krijgt vergunning voor aanleg eigen loswal

Na de eerdere aanpassing van het bestemmingsplan in de gemeenteraad verlenen nu Burgemeester en Wethouders van Doesburg logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra een bouw- en aanlegvergunning voor de voltooiing van een eigen loswal bij haar vestiging aan de Verhuellweg in Doesburg; tegen deze verleende vergunningen kan nog 6 weken bezwaar worden ingediend. Na deze 6 weken zal worden bepaald wanneer de afronding van de aanleg zal plaatsvinden.

De loswal verrijst aan de Noordzijde van het bedrijfsperceel van Rotra tussen de rondweg op haar eigen terrein en de oever van de Dode Arm van de IJssel. Rotra verwacht jaarlijks 5.000-10.000 containers via de loswal te kunnen afhandelen. Met dit milieuvriendelijke alternatief voor het steeds meer vastlopende containervervoer over de weg realiseert Rotra, naast extra service en een kostenvoordeel voor haar klanten, een flinke CO2-emissiereductie. Dit initiatief getuigt van Rotra's maatschappelijk verantwoord beleid; Rotra streeft nadrukkelijk naar een duurzame dienstverlening.

Koninklijke Rotra
Dit Nederlandse familiebedrijf is sinds 1909 actief als vertrouwd logistiek dienstverlener en is met 550 medewerkers en vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo meer dan ooit een innovatieve one stop logistics shop. Rotra is specialist in het vervoer van groupage- en deelladingen en is op dagelijkse basis actief met 100 eigen eenheden door heel Europa. Naast Warehousing verleent het bedrijf toegevoegde diensten op het gebied van behandeling van ADR-goederen, (steriele) medische materialen en hoogwaardige goederen. Rotra verzorgt met haar Air & Ocean vestigingen in Nederland en België voor een snel groeiend aantal klanten wereldwijde lucht- en zeevracht zendingen. Met de ontwikkeling van de LZV (Lange Zware Voertuig), de eerste ethanoltrekker in Europa en de aanleg van een eigen loswal voor containeroverslag vertaalt Rotra haar innovatieve, duurzame beleid in concrete acties. De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt Rotra op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. In 2009 volgt bij haar 100-jarig jubileum de bekroning voor 100 jaar en 4 generaties betrouwbaar ondernemerschap in de logistiek met de toekenning van het predicaat 'Koninklijk': Koninklijke Rotra. Hiermee schaart Rotra zich onder een select gezelschap Koninklijke ondernemingen. Voor meer info bezoek onze website www.rotra.eu