Ten Cate NV

TenCate verwacht substantiële omzetgroei TenCate Defender(TM) M producten 11 oktober 2010

TenCate Protective Fabrics USA heeft in het vierde kwartaal een sterke stijging geconstateerd in de vraag naar haar topproduct TenCate Defender(TM) M. In het laatste kwartaal van 2010 wordt hierin een omzet voorzien van circa 60 miljoen US dollars (vierde kwartaal 2009: 29 miljoen US dollars). De toename in de vraag naar TenCate Defender(TM) M zal naar verwachting tot ver in het eerste kwartaal van 2011 aanhouden.

De verhoogde groei in toepassing van TenCate Defender(TM) M weefsel begon in het derde kwartaal na een tijdelijke terugval in de omzet ten gevolge van patroonwijzigingen (camouflageprint). Het huidige hoge omzetniveau houdt verband met de vraag van het leger en het korps mariniers van de Verenigde Staten. Hier wordt ter ondersteuning van de Operatie Enduring Freedom en de Global War on Terrorism een groter aantal uniformen uitgeleverd. Het weefsel van deze order zal worden verwerkt in het door het leger verstrekte Flame Resistant Army Combat Uniform (FR-ACU) en de door de marine verstrekte Flame Resistant Organizational Gear (FROG).

TenCate heeft geanticipeerd op de huidige trend door de opbouw van voorraden in de waardeketen, om in de toegenomen vraag naar haar producten te kunnen voorzien. Tegen het einde van het derde kwartaal is begonnen met de verzending van weefsel in het kader van deze order.

Voorkeurmateriaal
TenCate Defender(TM) M weefsels zijn door het Amerikaanse leger en het Amerikaanse korps mariniers bij herhaling gekozen voor de FR-ACU en FROG-programma's ten behoeve van hun grondtroepen. TenCate Defender(TM) M weefsels worden gemaakt van een unieke blend van vezels, waaronder Lenzing FR® Rayon. Als marktleider in inherent vlamvertragende (FR) materialen levert TenCate ook weefsels voor toepassing in andere programma's, zoals Army Aircrew Combat uniformen (A2CU), Improved Combat Vehicle Coveralls (ICVC), jassen voor bemanningsleden van de marine en beschermkappen voor het leger.

Verdere innovatie
TenCate werkt in nauw contact met eindgebruikers voortdurend aan productdifferentiatie voor uiteenlopende toepassingen in het veld. TenCate Protective Fabrics USA maakt vandaag tevens bekend dat het een versie met hoge duurzaamheid produceert van haar TenCate Defender(TM) M Flame Resistant weefsel voor de uniformen van het Amerikaanse korps mariniers. De manschappen in Afghanistan en Irak zijn hierdoor nog beter beschermd. Uniformen op basis van deze hoogwaardige versie van TenCate Defender(TM) M wordt in het vierde kwartaal van 2010 aan de mariniers uitgeleverd.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, maandag 11 oktober 2010

Lees het complete persbericht in .pdf