Persbericht

Addie van de Ven bezorgt Wijzonol Bouwverven de titel in de Renault Clio Cup

Zwolle - Zandvoort, 10 oktober 2010. De allesbeslissende races van de Dutch Renault Clio Cup op Circuit Park Zandvoort waren ongehoord spannend. Gaat de titel naar Addie van de Ven, racend in de blauwwitte Wijzonol-kleuren, of naar zijn tegenstander Sandra van der Sloot? De beslissing viel pas met het vallen van de allerlaatste finishvlag. Addie won de laatste race van het seizoen en daarmee de titel. "Dit is de ultieme bekroning van onze vierjarige samenwerking", aldus Marlies van Wijhe, Algemeen Directeur van Wijzonol Bouwverven. "Als Wijzonol doen we er alles aan om productkampioen te zijn. We hebben nu ook een echte Nederlands racekampioen binnen de Wijzonol-familie. Ik ben blij en trots."

Na zijn fraaie zege tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort, had Addie van de Ven slechts één puntje achterstand op klassementaanvoerder Sandra van der Sloot. Met andere woorden: de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort beloofden superspannend te worden. De weergoden waren de autosport goedgezind. Het prachtige herfstweer trok maar liefst 19.000 toeschouwers, die onder meer de ontknoping van het duel om de Clio-titel live wilden bijwonen.

Snelste tijd
Tijdens de tijdtraining deelde Addie al een forse tik uit. Hij reed de snelste tijd van het veld, terwijl Van der Sloot niet verder kwam dan de elfde startpositie. In de Dutch Renault Clio Cup start de top acht in de eerste race in omgekeerde volgorde. Addie moest dus vanaf de achtste startplek beginnen. Hij kwam na achttien ronden racen als zevende over de finish, direct achter Van der Sloot. "Ik heb de schade beperkt gehouden. Vanmiddag start ik van poleposition, dan moet ik de klus kunnen afmaken", aldus een zelfverzekerde Addie.

Hoogspanning
Addie reed vervolgens een foutloze laatste race. Maar dat wil niet zeggen dat het niet spannend was. Mede door een groot aantal uitvallers zag Sandra van der Sloot kans om naar de derde plaats op te klimmen. Bovendien reed haar teamgenote Sheila Verschuur bijna letterlijk op de achterbumper van Van de Ven. Elk foutje, hoe klein ook, zou het einde van Addie's titelkansen betekenen. Maar Van de Ven hield stand en kwam als winnaar over de finishlijn. Zijn zucht van verlichting moet tot in Haarlem te horen zijn geweest. "Het was een horrorrace", reageerde de kersverse kampioen. "Ik probeerde zo rustig mogelijk te blijven en vooral geen foutje te maken. Mijn tegenstanders hebben mij onder druk gezet en op de proef gesteld, maar de titel is binnen. Dit is een geweldig resultaat. Wijzonol en Team Bleekemolen, bedankt voor het vertrouwen en voor een geweldig seizoen!"

Emoties en spanningen
Marlies van Wijhe was zo mogelijk nog gelukkiger dan de kersverse kampioen. "Het was waanzinnig spannend. Het ging hard tegen hard. Dit weekend stond in het teken van veel emoties en spanningen, dat voelde ik overduidelijk. Maar Addie was de beste. Dit is een prachtige bekroning van onze samenwerking, die vier jaar geleden begon. Ik ben echt blij en trots dat Wijzonol Bouwverven de hoofdsponsor van Addie is."

Goed teamwork
Michael Bleekemolen, uitkomend in de tweede Wijzonol Renault Clio, toonde zich een voorbeeldige teamgenoot. In de eerste race reed hij vlak voor Sandra van der Sloot. Met zijn 40 jaar autosportervaring was de voormalig Formule 1-coureur een niet te nemen horde voor de titelkandidate.

Zilver en brons
In de Suzuki Swift Cup boekte de pas zestienjarige Dennis van de Laar successen met zijn in Wijzonol-kleuren gespoten Swift. De jonge coureur eindigde in de eerste race als tweede en dat leverde hem in zijn eerste autosportseizoen de derde plaats in het eindklassement op. Onthoud zijn naam!