Provincie Overijssel

Persbericht

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen

Zwolle, 11 oktober 2010

Welke hulpverlener in de jeugdzorg maakt het verschil? Overijssel zoekt Held van de Jeugdzorg 2010

Welke hulpverlener wordt de Held van de Jeugdzorg 2010? De provincie Overijssel en de Overijsselse jeugdzorginstellingen zijn op zoek naar die jeugdhulpverlener die net dat stapje extra zet, een bijzonder project in gang heeft gezet of zich op een andere manier onderscheidt. Alle jongeren in de jeugdzorg mogen hun pedagoog, begeleider, pleegouder of andere hulpverlener tot 31 oktober nomineren als Held van de Jeugdzorg. Gedeputeerde Gert Ranter van Jeugdzorg: "We horen veel hartverwarmende verhalen over de werkers in de jeugzorg. We gaan er dan ook graag vanuit dat er veel aanmeldingen binnenkomen."

Een jury bestaande uit een jongere, een (pleeg)ouder, een hulpverlener en gedeputeerde Gert Ranter voor Jeugd in Overijssel kiest uit alle genomineerden de winnaar. Hij of zij ontvangt een cheque van 2500 euro, die mag worden besteed aan een goed doel in de jeugdzorg. Daarnaast ontvangt de winnaar een theaterarrangement voor twee personen. Nomineren kan tot en met 31 oktober via www.heldvandejeugdzorg.nl of de portal http://jeugdzorg.overijssel.nl. De Held van de Jeugdzorg 2010 wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Jeugdzorg, van 13 tot en met 20 november.

Held van de Jeugdzorg
De Held van de Jeugdzorg is een initiatief van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugdzorg Trias Jeugdhulp, Jarabee, Pactum, De KIJ, LSG-Rentray Commujon, Lindenhout, Avenier en 's Heerenloo. Doel is om hulpverleners op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. Zij zetten zich met hart en ziel in om kinderen en jongeren een betere toekomst te bieden.

Week van de Jeugdzorg
De week van de Jeugdzorg wordt dit jaar gehouden van 13 tot en met 20 november. Het thema is 'luister', waarbij het luisteren naar de verhalen van de jongeren centraal staat. Op de website www.weekvandejeugdzorg.nl lees je meer over de activiteiten die tijdens de Week van de Jeugdzorg worden gehouden.
Provincie Overijssel