Ingezonden persbericht


Aanleg glasvezelnetwerk Aalten gaat begin november van start

Maandag 11 oktober 2010, Aalten - Na een zeer succesvolle actie waarbij ruim 40% van de huishoudens uit Aalten zich hebben aangemeld, zijn nu alle voorbereidingen en vergunningen gereed om te starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Glashart zal begin november starten met de graafwerkzaamheden.

Schouwen
Maar voor de werkelijke graafwerkzaamheden van start gaan, zullen medewerkers van het glasvezelteam alle woningen in Aalten gaan schouwen. Dit betekent dat het team in overleg met de bewoners vast gaat stellen waar de glasvezelkabel uiteindelijk in de woning zal binnenkomen.

Wel of geen abonnement
Alleen de huishoudens met een glasvezelabonnement van bijvoorbeeld service provider KPN of Lijbrandt zullen uiteindelijk een glasvezelmodem in de woning krijgen. In de meeste gevallen zal het glasvezelmodem in de meterkast geplaatst worden. Echter worden alle woningen binnen het aansluitgebied "geschouwd". Ook de inwoners zonder glasvezelabonnement krijgen de glasvezelkabel tot aan hun perceelgrens of gevel gelegd. Mocht de bewoner na verloop van tijd toch een glasvezelabonnement willen bestellen, dan kan de glasvezelverbinding op de meest ideale plaats in de woning worden afgemonteerd.

Wat gaat er gebeuren
Het project zal ongeveer 9 maanden in beslag nemen. Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Aalten wordt zo'n 110 kilometer geul gegraven en circa 12.000 kilometer glasvezel in de grond gelegd. Alle huishoudens ontvangen ruim van tevoren een informatiepakket en een brief van Glashart waarin wordt aangegeven wanneer de schouw- en graafwerkzaamheden in hun straat gaan plaatsvinden.

Servicepunt
In het centrum van Aalten, in de winkel van "Euronics Stronks" aan de Hogestraat 13 te Aalten heeft Glashart haar servicepunt. Hier kunnen inwoners vragen stellen over het glasvezelnetwerk of een glasvezelabonnement bestellen Ook kunt u telefonisch contact opnemen via het speciale telefoonnummer (0315) 79 80 00.

EINDE BERICHT