Persbericht

Danny van Dongen sluit seizoen af met tweede plaats

Zandvoort, 10 oktober 2010. Danny van Dongen (Zandvoort) grossiert dit seizoen in podiumplaatsen in het Dutch GT4, de eredivisie van de nationale autosport. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort mocht hij wederom een beker in ontvangst nemen, nadat hij als tweede was geëindigd met zijn Corvette C6.

Wie succesvol is in het Dutch GT4 kampioenschap krijgt als 'beloning' extra gewicht toebedeeld. Danny en zijn teamgenoot Henry Zumbrink presteren dit seizoen dusdanig goed, dat zij tijdens de Finaleraces 80 kilo extra ballast mee moesten nemen. De equipe was daarmee het 'zwaargewicht' van het GT4-veld. Danny kwalificeerde zich desondanks fraai als derde voor de eerste race. Na een race van veertien ronden werd hij als tweede geklasseerd. "Het was een megazware race", zuchtte Van Dongen. "Toen ik voor de eerste keer aanremde voor de Tarzanbocht, merkte ik dat het ABS niet functioneerde. Ik gleed bijna in de grindbak, gelukkig kon ik mijn auto onder controle houden. Enkele ronden later remde ik titelkandidaat Duncan Huisman uit. Ook deze keer blokkeerden de wielen, ook deze keer ging het gelukkig goed. Vervolgens kon ik het ABS resetten, zodat het weer functioneerde." Doordat de wielen blokkeerden, zaten er vlakke kanten op de banden van Danny's Corvette. "Dat was mijn grootste probleem", aldus de coureur. "Alles trilde aan de auto. Ik heb de laatste ronden echt afgeteld. Gezien het verloop van mijn race ben ik heel erg tevreden met mijn tweede plaats. Dit voelt als een overwinning."

In de hoofdrace kwamen Danny en Henry niet verder dan de zevende plaats. Danny: "Henry kreeg vlak na de start een tik, waarna hij achterstevoren ging. Dat kostte ons veel tijd en mogelijk ook een podiumplaats. We waren weer supersnel, we reden onder meer de snelste raceronde van het hele veld."

Danny kijkt terug op een geslaagd seizoen. "Vooral in de tweede helft van het kampioenschap ging het goed, ik reeg de podiumplaatsen aan elkaar. Het was een goed seizoen, ik mag tevreden zijn. Ik wil mijn team Solid State Racing by Day V Tec bedanken, evenals Avery Dennison, Data House en mijn overige sponsors. Ik hoop volgend jaar weer aan het Dutch GT4 deel te nemen!"

Uitslagen Dutch GT4 Championship, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort:

Race 1:

1. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, 14 ronden in 25:52.279; 2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 4.034 sec.; 3. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, op 5.355.

Hoofdrace:

1. Duncan Huisman en Ricardo van der Ende , BMW M3 GT4, 28 ronden in 50:06.267; 2. Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk, Corvette C6, op 4.323 sec.; 3. Phil Bastiaans en Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, op 8.270; 7. Danny van Dongen en Henry Zumbrink, Corvette C6, op 25.261.

Eindstand na 20 races:

1. Phil Bastiaans 142; 2. Duncan Huisman 140; 3. Christiaan Frankenhout 123; 5. Danny van Dongen 89.
---