Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Datum: 11-10-2010

Laat uw ogen testen tijdens de Regionale Oogzorg Weken

Rotterdam ­ 8 oktober - Uw ogen zijn een kostbaar bezit, wellicht hét kostbaarst. Laat uw ogen daarom tijdens de Regionale Oogzorg Weken kosteloos screenen door een vakkundige optometrist. Deze weken vinden dit jaar voor het eerst plaats in Rotterdam en regio in de maanden september, oktober en november. Tijdens de screening worden uw ogen uitgebreid gecontroleerd: zo vindt naast de meting van de oogsterkte, ook een beoordeling van de gezondheid van de ogen plaats. Tijdens deze beoordeling let de optometrist bijvoorbeeld op de aanwezigheid van staar. Staar (ook wel cataract genoemd) is een vertroebeling van de ooglens waardoor u wazig kunt gaan zien. De ooglens bevindt zich direct achter de iris (het gekleurde deel van het oog) en de pupil (het zwarte rondje in het midden van het oog).

Normaal gesproken is de lens helder waardoor u scherp kunt zien. Als u ouder wordt kan de lens langzaam troebel worden. Hierdoor kan licht de binnenkant van het oog (het netvlies) minder goed bereiken. Het gevolg is dat u wazig gaat zien. Na de screening wordt u indien nodig door de optometrist meteen doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Een optometrist levert oogzorg op maat en is opgeleid om oogmetingen uit te voeren, oogafwijkingen op te sporen en brillen, contactlenzen en andere optische hulpmiddelen aan te meten.

Het IJsselland Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis werken binnen Het Oogzorgnetwerk samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam en de optometristen in de regio. Tijdens de Oogzorgnetwerkdag op 23 september 2010 ontvingen beide ziekenhuizen een prijs op basis van hun vernieuwingen op het gebied van staaroperaties.

IJsselland Ziekenhuis wint Oogzorgnetwerk Partnerprijs Het IJsselland Ziekenhuis ontving tijdens de Oogzorgnetwerkdag op 23 september 2010 uit handen van Kees Sol, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, de vijfde Oogzorgnetwerk Partnerprijs. Het IJsselland Ziekenhuis ontving de partnerprijs vanwege de succesvolle realisatie van haar OK 6 project. Dit is een project om staaroperaties nog efficiënter, maar vooral ook patiëntvriendelijker te laten verlopen. OK 6 is de werknaam van één van de operatiekamers van Het IJsselland Ziekenhuis. Deze is volledig verbouwd volgens het dagbehandelingsconcept dat onder andere ook gebruikt wordt in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Naast dat het project geleid heeft tot efficiëntere werkprocessen, heeft het ook een uitgebreider en interessanter takenpakket voor oogheelkundig personeel op de polikliniek tot gevolg gehad. Zo assisteren nu bijvoorbeeld ook doktersassistenten van de polikliniek op de OK.

Introductie Surgicube Sint Franciscus Gasthuis wint publieksprijs Dit jaar werd voor de eerste keer door de ruim 240 aanwezigen gestemd op het meest aansprekende project. Het was een spannende strijd waar het Sint Franciscus Gasthuis met slechts één punt verschil won van de andere deelnemers. Het Sint Franciscus Gasthuis won deze prijs, met een nieuw OK traject voor staaroperaties: de Surgicube. Door de introductie van de Surgicube kunnen staarpatiënten op de polikliniek Oogheelkunde geopereerd worden in plaats van op het grote OK complex van het ziekenhuis. De nieuwe manier van werken is een verrijking voor zowel de patiënt als de oogarts en de medewerker.((

Wilt u weten of u staar heeft?
Laat dan uw ogen kosteloos screenen tijdens de Regionale Oogzorg Weken bij de optometristen van Brillemans in Rotterdam-Kralingen, Van Nes Optiek in Krimpen aan den IJssel, Kool Optiek in Rotterdam-Hillegersberg, Optiek Moerkerken in Rotterdam-Overschie, Van Keulen Optiek in Rotterdam-Blijdorp, Swanborn Optiek in Rotterdam-Alexander, Bastiaans Optiek in Rotterdam-Kralingen en Grit Optiek Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze optometristen zijn allemaal HBO- gecertificeerd.

Deelnemende optometristen en winkels
Gezien de te verwachten drukte is het verstandig om even te bellen voor het maken van een afspraak.

Brillemans 010-4141722 info@brillemans.nl www.brillemans.nl (Van Nes Optiek 0180-517616 info@vannesoptiek.nl www.vannesoptiek.nl (Kool Optiek 010-4227473 info@kooloptiek.nl www.kooloptiek.nl (Optiek Moerkerken 010-2450631 post@optiekmoerkerken.nl www.optiekmoerkerken.nl( Van Keulen Optiek 010-4666052 info@keulenvan.nl www.vankeulenoptiek.nl ( Swanborn Optiek 010-4559404 optometrie@swanbornoptiek.nl www.swanbornoptiek.nl ( Bastiaans Optiek 010-4122327 www.bastiaansoptiek.nl Grit Optiek Nieuwerkerk 0180-314975 info@gritoptieknieuwerkerk.nl www.gritoptieknieuwerkerk.nlIngezonden persbericht