Rabobank Nederland

Rabobank introduceert hulpmiddel bij pinnen voor mensen met een handfunctiestoornis

De Rabobank introduceert op 1 november de Rabo CardPuller, een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat reumapatiÑ'nten probleemloos kunnen pinnen. Dit hulpmiddel, ontwikkeld door het innovatieve bedrijf Aanpassingen.nl, heeft een knijpmechanisme dat geactiveerd kan worden om de pas vast te klemmen en uit de geld- en of betaalautomaat te nemen.

Eén op de vijf Nederlanders boven de twintig jaar heeft reumatische klachten. Een groot deel van deze groep heeft dagelijks te maken met handfunctiestoornissen. Met name het pakken van kleine voorwerpen is voor hen moeilijk, zo niet onmogelijk. De zogenaamde 'knijp- of pincetfunctie' ontbreekt. Dit is ook het geval bij het verwijderen van een pas uit een geld- of betaalautomaat. Hoe kleiner de ruimte om de pas heen, des te groter het probleem. De Rabo CardPuller heeft een knijpmechanisme waarbij twee grote 'vingers' krachtig worden samengedrukt. De gebruiker kan de ring om de 'vingers' met de hele hand naar voren schuiven waardoor het knijpmechanisme geactiveerd wordt om de pas vast te klemmen en uit de automaat te nemen. Pinnen wordt hierdoor probleemloos.

De Rabobank voert al jaren een actief beleid om klanten, die door een (fysieke) beperking niet zelfstandig kunnen bankieren, te ondersteunen met aangepaste hulpmiddelen, voorlichtingen en trainingen. Zo werd voor slechtzienden de website met een voorleesmodule uitgerust, is een brailleversie beschikbaar van afschriften, maakt een grotere en sprekende versie van de Random Reader internetbankieren eenvoudiger en zit op diverse automaten een spreekfunctie. Ook voor senioren en laaggeletterden zijn tal van trainingen beschikbaar.

Aanpassingen.nl is een jong bedrijf dat is gespecialiseerd in het vertalen van lichamelijke beperkingen in technische oplossingen. Naast de ontwikkeling van ergonomische producten maakt Aanpassingen.nl hulpmiddelen en aanpassingen op maat voor werkplekken, voor de toegankelijkheid van gebouwen en woonhuizen en voor diverse alledaagse handelingen.