Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 11 oktober 2010

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Autokrasser aangehouden
Denekamp

De politie Twente heeft op maandag 11 oktober 2010 een 15-jarige jongen uit Denekamp aangehouden voor vernieling van auto's. De politie kwam de jongen op het spoor na het tonen van camerabeelden in het programma Onder de Loep van RTV-Oost. Dit leverde enkele waardevolle tips op.

Tijdens het jubileumconcert van Marga Bult op 21 augustus jl. werden meerdere auto's bekrast. Ondere andere aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat, omgeving Nicolaasplein en Wilhelminastraat in Denekamp. Van één van deze vernielingen was een opname gemaakt door een camera. Deze beelden werden uitgezonden in het opsporingsprogramma van RTV-Oost, Onder de Loep. Enkele tipgevers herkenden de beide jongens, 15 en 17 jaar uit Denekamp. Beiden hebben vorige week, als verdachte, een verklaring afgelegd. Omdat de 15-jarige jongen werd verdacht van meerdere vernielingen werd hij op maandag 11 oktober 2010 aangehouden voor nader onderzoek. Hij heeft de vernieling van zes auto's bekend. De jongen is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij had veel spijt van zijn daad. Het was de eerste keer dat hij met de politie en justitie in aanraking is gekomen. De officier van justitie zal bepalen wat er verder met hem gaat gebeuren

A35 korte tijd dicht na ongeval

Enschede

Op maandag 11 oktober 2010 omstreeks 15.45 uur reed een 45-jarige chauffeur uit Susteren van een vrachtwagen met oplegger over de A35 in Enschede. Hij kwam uit de richting van de Zuiderval en reed in de richting van Hengelo. De chauffeur reed over de linker rijstrook. Bij het rijden naar de rechter rijstrook zag hij een auto over het hoofd. In deze auto reed een 28-jarige vrouw uit Almelo. De vrachtwagen raakte de auto eerst met de rechtervoorzijde en de auto vloog hierdoor een paar keer in de rondte. Hierbij raakte deze de vrachtwagen een paar keer en de vangrail. De vrouw kwam met de schrik vrij en is door de gealarmeerde ambulancebroeders ter plaatse onderzocht. De twee rijstroken waren door het ongeval afgesloten. Rijkswaterstaat heeft het wegdek gereinigd. Een sleepdienst heeft de auto van de 28-jarige vrouw afgesleept omdat deze totall loss was. Het overige verkeer heeft ongeveer 50 minuten hinder ondervonden van deze afsluiting. Waarschijnlijk heeft de vrachtwagenchauffeur de auto niet gezien omdat deze in zijn dode hoek zat.

---- --