Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Zeeuwse www.video-4-download.com genomineerd voor prestigieuze titel

'WEBSITE VAN HET JAAR' 2010

Bron: www.websitevanhetjaar.nl

Serooskerke 11-10-2010

Video-4-download is genomineerd voor de ultieme publieksprijs "Website van het jaar" 2010 in de categorie educatie.

Video-4-download.com maakt het mogelijk om, d.m.v. een speciaal voor deze website ontwikkelde gratis applicatie, instructievideo's te downloaden van alle toonaangevende music publishers op het gebied van muziek educatie. Uniek omdat tot nu toe deze publishers nog niet waren ondergebracht in 1 applicatie. Insteek voor deze nieuwe manier van aanbieden is dan ook om het geharrewar met 7 verschillende software-programma's tot het verleden te laten behoren.

De gedownloade video's worden, naast opgeslagen op de computer van de gebruiker, ook online opgeslagen op een beveiligde server. De aangekochte video's zijn dus voor het leven omdat ze niet meer kwijt/beschadigd kunnen raken en altijd direct toegankelijk zijn vanaf iedere computer ter wereld. Lange levertijden en/of het risico dat een product is uitverkocht zijn verleden tijd. Last but not least zijn hoge bezorg- en douanekosten niet meer van toepassing waardoor de aangekochte video's prijstechnisch zeer gunstig worden. Kortom, men bekijkt de digitale leermiddelen dus online met alle gemakken van een DVD zonder de bijkomende nadelen en, zeker niet onbelangrijk, tegen geringere kosten. Natuurlijk zijn alle instructievideo's van tevoren te bekijken d.m.v. een video sample.

Geïntegreerde publishers

De constant groeiende database bevat honderden video's van iedere toonaangevende music publisher: Homespun Music Instruction, Stefan Grossman's Guitar Workshop, Hal Leonard Corporation, Melbay Publications, The Rock House Method / House of Blues, AcuTab Bluegrass en Hudson Music Drummer Education.

Website van het jaar 2010

De verkiezing "website van het jaar" wordt jaarlijks georganiseerd door Metrixlab (www.metrixlab.com) in samenwerking met het toonaangevende (online) magazine Emerce (www.emerce.nl) en zal plaatsvinden in de periode 11 oktober t/m 19 november 2010. In deze periode heeft het Nederlandse publiek de mogelijkheid haar mening te geven over de kwaliteit en de inhoud van interessante, vooraf geselecteerde websites in diverse categorieën.

Nominatiepagina: http://www.websitevanhetjaar.nl/vote.php?id=126

Algemeen

DVD-Select, grondlegger van video-4-download.com, is ook de drijvende kracht achter www.bluesdvd.nl. Deze website richt zich volledig op het bluesgenre en is wereldwijd de grootste leverancier op het gebied van blues DVD's. Het assortiment bestaat o.m. uit live concerten, instructievideo's, slecht verkrijgbare specialiteiten, documentaires en historisch materiaal. Sinds kort zijn ook blues CD's van Nederlandse bodem aan het assortiment toegevoegd.

Noot voor de redactie en