Persbericht

Phil Bastiaans en Team Bilderberg Porsche Eindhoven kampioen HTC Dutch GT4

Zandvoort, 10 oktober 2010 - Het is gelukt! Phil Bastiaans (Maastricht) is de nieuwe kampioen in het HTC Dutch GT4. Met een tweede plaats in de tweede race en een derde in de allesbeslissende hoofdrace won hij met zijn Porsche 997 GT4 de titel. Mathijs Harkema (Maastricht) had een belangrijk aandeel in het succes. Hij reed een foutloos tweede deel van de hoofdrace. "Geweldig", reageerde Paul van Splunteren, teameigenaar van Team Bilderberg Porsche Eindhoven. "Het kampioenschap is binnen, bovendien wint Porsche de titel voor het tweede jaar op rij."

Phil Bastiaans begon als klassementsaanvoerder van het HTC Dutch GT4 aan de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. De voorsprong van de kopman van Team Bilderberg Porsche Eindhoven was miniem; zijn beide grootste tegenstanders Christiaan Frankenhout (Porsche 997 GT4) en Duncan Huisman (BMW M3 GT4) hadden slechts twee punten achterstand in de tussenstand.

Phil kwalificeerde zich als vierde voor zijn eerste race van het beslissende raceweekend. Zijn race begon aanvankelijk teleurstellend. "Vlak na de start probeerde ik Henry Zumbrink te passeren. We raakten elkaar, waarna ik met de voor- en achterzijde van mijn Porsche in de vangrail terechtkwam", blikte hij op zijn eerste ronde terug. "Gelukkig voor mij werd de race vanwege een ander incident stilgelegd. Het team kon mijn auto vervolgens repareren. De schade bleef beperkt tot een kapot wiel en een stuur dat door de aanrijding scheef stond."

Na de herstart ging het gelukkig beter met Phil. Bij de start schoof hij door naar de derde plaats, halverwege de race zag hij kans om de uiteindelijke tweede plek over te nemen. Daarmee verzamelde Phil voldoende punten om als klassementsleider aan de allesbeslissende hoofdrace te beginnen.

Bastiaans vertrok in de hoofdrace vanaf de vijfde startplaats. Na de start lag hij al op de derde positie. Halverwege de race kwam hij als derde de pits in om het stuur over te geven aan Mathijs Harkema. De jonge coureur reed de race foutloos uit en kwam als derde over de finish. Dat was meer dan voldoende om de titel veilig te stellen voor zijn teamgenoot. Bastiaans was uiteraard overgelukkig. "Ik ben blij dat ik afgelopen winter de beslissing heb genomen om voor Team Bilderberg Porsche Eindhoven te gaan rijden. Ik kijk terug op een superseizoen. Volgend jaar rijd ik wederom voor dit team in het HTC Dutch GT4."

Phil won in zijn carrière meerdere titels. "Maar dit is de mooiste. Ik denk dat er niets mooier is dan kampioen worden in een klasse waarin de top van de Nederlandse autosport rijdt. Vanavond gaan we feesten."

Mathijs Harkema moest de eerste race van het HTC Dutch GT4 missen. Het team besloot de auto te sparen voor de allesbeslissende twee races op zondag.

Porsche Centrum Eindhoven

Teambaas Paul van Splunteren is ongelooflijk blij met het kampioenschap in het Dutch GT4: "Het is fantastisch om als Europese tuner van de GT4-Porsche de titel te behalen. Voor ons team is dit een geweldig resultaat en bovendien het bewijs dat de Porsche misschien niet de snelste auto is, maar wel de meest constante.

Dubbel succes

Teameigenaar en eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven Paul van Splunteren boekte een dubbel succes. Van Splunteren en zijn teamgenoot Marco Holzer wonnen een race in FIA GT3 op het circuit van Zolder en ze eindigden een keer als tweede. Het duo bestuurde een Porsche 911 GT3 R. "Een prachtig succes", aldus Van Splunteren. "We zijn als tweede in de eindstand geëindigd en we hebben bovendien de Porsche Cup gewonnen. Dit weekend kon echt niet beter."

Uitslagen:

HTC Dutch GT4, Circuit Park Zandvoort, 9 en 10 oktober 2010

Race 1:

1. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, 14 ronden in 25:52.279

2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 4.034 sec.

3. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, op 5.355

Niet gestart: Mathijs Harkema, op 5 ronden

Race 2:

1. Sebastiaan Bleekemolen, 14 ronden in 25:55.912

2. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 5.118 sec.

3. Melroy Heemskerk, Ginetta G50, op 6.593

Race 3:

1. Duncan Huisman - Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 26 ronden in 50:06.267

2. Jeroen Bleekemolen - Peter van der Kolk, Corvette C6, op 4.323 sec.

3. Phil Bastiaans - Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, op 8.270

Eindstand na 20 races:

1. en kampioen Phil Bastiaans 142; 2. Duncan Huisman 140; 3. Christiaan Frankenhout 123;; 11. Mathijs Harkema 54.