Active Constructions lid van de IAPA


Lidmaatschap International Adventure Park Association bevestigt leidende positie van duurzame bouwer in Europa

WERKHOVEN, 20101011 -- Vandaag maakt Active Constructions (ACS), een van Europa's vooraanstaande bouwers van ECO klimbossen en duurzame klimparken, bekend dat het bedrijf lid is geworden van de International Adventure Park Association (IAPA). Dit is een van de meest prestigieuze internationale brancheverenigingen voor de professionele adventure en klimparken sector.

[IAPA logo] "Commerciële outdoor activiteiten is een van de snelst groeiende industrieën," vertelt Kees-Jan Verwaal, de technisch directeur van het Nederlandse bedrijf. "Om blijvend voorop te lopen, is het op strategisch niveau uitwisselen van informatie tussen parkbouwers, parkexploitanten en de regelgevers van het grootste belang. Alleen dan is het mogelijk dat de branche het hoogste kwaliteitsniveau kan behouden en garanties kan geven voor het beste veiligheidsniveau. We kijken er naar uit om tijdens het jaarlijkse IAPA Adventure congres onze bijdrage te leveren."

"Ultieme veiligheid en kwaliteit van onze producten is onze prioriteit," vervolgt Verwaal. "Ons klimpark en ECO klimbos concept voldoet volledig aan de veiligheids- en kwaliteitseisen van de ERCA (European Rope Course Association), die op hun beurt weer gebaseerd zijn op de strenge Europese normen voor de bouw van adventure parcoursen, zoals de NEN EN 15567."

De kernactiviteiten van de IAPA omvatten niet alleen het testen en certificeren, ontwikkeling en technische richtlijnen en trainingen. Ze richt zich ook sterk op natuurbehoud en algemeen duurzaam beheer van natuurlijke bronnen in combinatie met commerciële outdoor activiteiten.

"Wij hebben niet alleen een groene, duurzame missie, we voeren hem ook uit," verklaart Verwaal verder. "Voor ons gaan groen en duurzaam ontwerp en bouw altijd hand in hand. Deze gebundelde groene strategie heeft ons gebracht waar we nu staan, en wordt daarnaast ook nog eens bevestigd door recent Europees consumentenonderzoek. Hieruit blijkt dat de integrale aanpak en integratie van de natuurlijke omgeving in ontwerpen een van de belangrijkste succesfactoren is als het gaat om bezoekersaantallen, klanttevredenheid en frequenter herhalingsbezoek."

Over Active Constructions
Active Construction Services (ACS) ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure torens, klimparcoursen, speelbossen en avonturenparken. Het is een vooraanstaand producent van uitdagende outdoorconcepten in Europa doordat het bedrijf voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid.