Oprichting Stichting Mantelzorg Dreijen Arboretum Wageningen


WAGENINGEN, 20101011 -- De initiatiefnemer van de petitie voor het behoud van het Dreijen Arboretum in Wageningen Frank Zegers, hoogleraar Jan Douwe van der Ploeg en een breed ondersteunend burgercomité richten deze week de Stichting Mantelzorg Dreijen Arboretum Wageningen op. Deze Stichting zal zich inzetten om namens burgers de mantel van het Dreijen Arboretum rond de vijvers met de aanwezige collecties aan te kopen van Wageningen Universiteit.

Door aankoop en beheer wil de stichting de huidige collecties, de systeemtuin en de kruidentuin op deze plek behouden en beschermen. De ontbrekende soorten worden weer aangevuld.

Er wordt gewerkt aan een constructie waarin iedereen kan meedoen aan de zorg voor dit stukje arboretum. Als donateur kan iedereen - al met een klein bedrag - meedoen in de aankoop en het beheer. Tijdens de 'kijkdag' op 18 september 2010 bleek hier veel belangstelling voor te bestaan. Een deugdelijk beheerplan met financieringsplan zijn in de maak. Daarmee wordt een reëel groen alternatief geboden voor de bouwplannen van Wageningen Universiteit. De tuin moet toegankelijk zijn voor publiek en wordt in de nieuwe constructie een beetje van alle Wageningers.

Ingezonden persbericht