FloraHolland


Digitale handelsplatforms in stand FloraHolland op Horti Fair

FLORAHOLLAND, 28 september 2010 (persbericht) - In de stand van FloraHolland op de Horti Fair wordt onder meer aandacht besteed aan de digitale handelsplatforms van de veiling. De stand is dé ontmoetingsplaats voor aanvoerders en klanten die in gesprek willen met bestuurs- en directieleden en medewerkers van FloraHolland. De stand van FloraHolland is te vinden in hal 1, standnummer 01.0324. De Horti Fair vindt van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 oktober plaats in de RAI.

FloraHolland E-trade en PlantConnect.nl
In de stand van FloraHolland is speciale aandacht voor de digitale handelsplatforms van FloraHolland. Bezoekers kunnen er kennismaken met FloraHolland e-Trade, hét online handelsplatform voor snijbloemen, en met PlantConnect.nl, de webshop en catalogus waar dagelijks een actueel overzicht van het plantenaanbod van FloraHolland Connect te vinden is.

FleurPrimeur Roos van het jaar
Op woensdag 13 oktober om 15.00 uur wordt in de stand de FleurPrimeur Roos van het jaar bekend gemaakt. Deze FleurPrimeur is de laatste FleurPrimeur van het jaar die ook in aanmerking komt voor de Glazen Tulp. Kopers kunnen voortaan in alle productgroepen meebepalen wat de producten zijn die genomineerd worden voor deze prestigieuze award, ook in de categorie Roos. Vandaar dat de `FleurPrimeur van het jaar'-verkiezing volgend jaar vervalt. De Glazen Tulp is de award voor de meest belovende nieuwe snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.

Breakfast Briefing `Water Footprint'
In samenwerking met Horti Fair en Syntens organiseert FloraHolland op donderdag 14 oktober een Breakfast Briefing met als thema `Water footprint - Duurzaam ondernemen met onderscheidend vermogen'. FloraHolland zet zich in voor de groeiende aandacht voor watergebruik in relatie tot waterschaarste, een van de thema's die een rol spelen in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tijdens dit seminar wordt bekeken hoe de water footprint van een product zich kan ontwikkelen. Ook wordt toegelicht hoe ketenbrede initiatieven en oplossingen voor kweker, retailer, groothandel, tuincentrum en bloemist ontwikkeld kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor deze Breakfast Briefing door het inschrijfformulier in te vullen op www.syntens.nl/hortifair of door hun gegevens per email te sturen naar businessdevelopment@floraholland.nl.

Shuttlebussen vanaf FloraHolland vestigingen
Ook dit jaar rijden er weer shuttlebussen vanaf enkele FloraHolland-vestigingen naar de Horti Fair en weer terug. Een overzicht is te vinden op www.hortifair.nl (onder bezoekinfo).

FloraHolland Trade Fair Aalsmeer
De FloraHolland Trade Fair Aalsmeer vindt plaats van woensdag 3 t/m vrijdag 5 november. Meer informatie over de FloraHolland Trade Fair is te vinden op de homepage van www.floraholland.com onder het actieblok Trade Fair Aalsmeer. Hier kan men zich ook aanmelden voor de speciale FloraHolland Trade Fair nieuwsbrief. In 2011 vinden de Horti Fair en de Trade Fair Aalsmeer weer gelijktijdig plaats, in de eerste week van november.