Gemeente Den Helder

Brandweer Den Helder coacht zorginstellingen 2010-09-28

De Brandweer van de gemeente Den Helder oefent volgende maand samen met de betreffende bedrijfshulpverleners (BHV'ers) ontruimingen in de verzorgingshuizen Prinses Margriet (12 oktober), Goede Ree (19 oktober), De Golfstroom (21 oktober) en Ten Anker (22 oktober). Waar het om draait: hoe reageren de bedrijfshulpverleners bij een brand(melding)? De Brandweer geeft daarbij praktijktips en trucs om in geval van brand erger te voorkomen.

De maand oktober staat voor de Brandweer in het teken van de Brandpreventieweken. "Wat doe jij bij brand?" is de vraag die zij dit jaar stellen aan de bedrijfshulpverleners van zorginstellingen in Den Helder. Hoe reageren zij op een brandmelding? Wat doen ze met patiënten? Kennen ze het ontruimingsplan? Hoe is het met de communicatie(middelen) gesteld? Doel van de oefening: voorbereid zijn en erger kunnen voorkomen.
Ook verpleeghuis Den Koogh (26 oktober) en het Gemini-ziekenhuis (datum nog niet bekend) staan op de planning voor een oefening. De ontruiming daar zal beperkt blijven tot één afdeling.
De Brandweer heeft het personeel en bewoners van de instellingen geïnformeerd over de komende ontruimingsoefeningen.

De Nationale Brandpreventieweken worden jaarlijks in oktober gehouden. Ieder jaar staat tijdens de brandpreventieweken een thema centraal. Hiermee wil de organisatie bereiken dat de preventieboodschap richting de burgers een duidelijk en eenduidig gezicht krijgt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft subsidie voor de organisatie. Ook het bedrijfsleven draagt bij, door middel van sponsorgeld.