Gemeente Nijkerk


Iedereen welkom bij informatieavond van Wmo-adviesraad

De Wmo-adviesraad organiseert op dinsdag 12 oktober 2010 een informatieavond voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk. Medewerkers van Buurtbemiddeling en van het Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk geven deze avond informatie hoe jong en oud samen de leefbaarheid van onze buurten kunnen verbeteren.

Leefbaarheid en de Wmo
Veel mensen zullen zeker gehoord hebben van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Maar weten ze ook dat de Wmo meer is dan het bieden van huishoudelijke hulp? De Wmo gaat namelijk over meedoen in de samenleving. Een samenleving waarin iedereen in een prettige, veilige en leefbare omgeving kan wonen. Maar wat als daarbij problemen ontstaan? Of dat jongeren overlast veroorzaken? Tijdens een informatieavond, waar ook mensen van Buurtbemiddeling en het Jeugd- en Jongerenwerk aanwezig zijn, zal de Wmo-adviesraad antwoord geven op deze vragen.

Wmo-adviesraad
De Wmo-adviesraad geeft het college van burgemeester en wethouders advies over het te voeren beleid en de uitvoering van de Wmo. De Wmo-adviesraad is er met name voor mensen die hulp nodig hebben om mee te kunnen blijven doen in de samenleving. Maar mensen kunnen ook terecht met vragen of opmerkingen over wonen, welzijn en zorg. De Wmo-adviesraad wil een brug vormen tussen de gemeente en de inwoners van de gemeente Nijkerk. Het thema van de Wmo is immers samen doen. Regelmatig worden er informatiebijeenkomsten gehouden om ervaringen uit te wisselen en waar nodig de gemeente te adviseren om het beleid aan te passen.

Themabijeenkomst Samen voor een leefbare buurt
Iedereen is van harte welkom op de themabijeenkomst Samen voor een leefbare buurt op dinsdag 12 oktober 2010 om 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk.