Vrije Universiteit Amsterdam Laatste kaarten: Slecht klimaat voor de wetenschap?

12 okt: Slecht klimaat voor de wetenschap? (gratis)

Dinsdag 12 oktober 2010 | 20.00 uur | Amsterdam, Hoofdgebouw VU, Auditorium | De Boelelaan 1105 | gratis toegang

Nieuwe klimaatblog
De discussie over het VUconnected klimaatdebat zijn inmiddels in volle gang. Frans Berkhout geeft nu ook zijn mening over de klimaatverandering: "De tactiek van belangen en ideologen die zich mengen in het klimaatdebat is om wantrouwen en onzekerheid te verspreiden", zo schrijft hij. Lees verder op http://www.vuconnected.nl/skvdw. Hier vind je ook de blogs van Diederik Samsom en Martijn van Calmthout.

Groot klimaatdebat op de VU - 12 oktober
De hoofdrolspelers van het klimaatdebat zijn Robbert Dijkgraaf (president KNAW, hoogleraar UvA) Maarten Hajer (directeur Planbureau voor de Leefomgeving, hoogleraar UvA), Pier Vellinga en Frans Berkhout (hoogleraren bij het Instituut voor Milieuvraagstukken van de VU). De discussie staat onder leiding van Peter Nijkamp, universiteitshoogleraar aan de VU en lid van de KNAW. Het panel bestaat uit o.a. Diederik Samsom, Hans Altevogt (Greenpeace), Anne-Wil Lucas (Tweede Kamerlid VVD) o.l.v. Heleen Ekker (journaliste NOS).

Slecht klimaat voor de wetenschap?
Smeltende ijskappen, Nederland verdwijnt onder de zeespiegel: het klinkt allemaal heel erg. Een stuk erger dan het eigenlijk is, is de conclusie van een internationale onderzoekscommissie na 3 maanden onderzoek. Het VN-klimaatrapport van IPCC (2007) klopt volgens de commissie niet helemaal. Naar aanleiding hiervan organiseert VUconnected een debat.

Geef je mening!
Op Twitter kun je de discussie nu alvast volgen en laat ons vooral ook weten wat je mening is over dit klimaatdebat via twitter.com/VUconnected #skvdw

Laatste kaarten: meld je snel aan!
Toegang tot het debat is gratis, meld je wel even aan op VUconnected. Reply om je af te melden voor deze nieuwsbrief.

VUconnected is de community van de Vrije Universiteit Amsterdam, VU medisch centrum en Chr. Hogeschool Windesheim.