Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


Agenda

Workshop 'De wereld van de woningcorporatie'
Datum: Dinsdag 12 oktober 2010
Tijd: 16:00 - 21:00
Lokatie: Grand Kasteel Woerden, Woerden

VOOR NIEUWE COMMISSARISSEN ALS INTRODUCTIE IN DE WERELD VAN DE CORPORATIES EN VOOR ERVAREN COMMISSARISSEN IN DEZE WERELD OM DE KENNIS VAN DE SECTOR UP-TO-DATE TE HOUDEN EN TE VERDIEPEN.

Inhoud
Corporaties bewegen zich in een complexe maatschappelijke omgeving. De opvattingen over wat een woningcorporaties `moet' en `mag' doen, is in beweging. Van corporaties wordt verwacht dat zij bijdragen aan het oplossen van problemen in dorpen en wijken. Tegelijk kijken politiek en samenleving kritisch naar de legitimiteit van projecten waarin corporaties investeren. De positionering van de corporatie is zelf onderwerp van discussie in Brussel, namelijk daar waar het gaat om de positie tussen publiek en privaat domein. Binnen die complexe context bepaalt de corporatie zijn eigen positie en maakt keuzen, rekening houdend met de stakeholders in het werkgebied.
Voor de commissaris is het belangrijk om actuele kennis van de sector en de externe omgeving te hebben en zo beter als sparringpartner voor de bestuurder te kunnen functioneren en de plannen en het functioneren van de eigen corporatie beter te kunnen beoordelen. Hier wordt met de workshop in voorzien.

Hoe ziet de sector uit? Wat zijn de actuele politieke issues? Wat wordt verwacht van woningcorporaties? Wat zijn de ontwikkelingen binnen de sector zelf? Welke strategische keuzen maken woningcorporaties? Hoe kan de commissaris op de hoogte blijven over wat er speelt en hoe de eigen corporatie zich verhoudt tot de ontwikkelingen in de branche? Op deze en soortgelijke vragen wordt in de workshop antwoord gegeven.

De workshop is niet alleen gericht op kennisoverdracht. Door onderling debat en het met elkaar delen van ervaringen beoogt de workshop ook tot verdieping van inzichten te komen. U wordt uitgenodigd om vragen en aandachtspunten uit uw eigen praktijk als commissaris ter bespreking naar voren te brengen. U ontvangt tijdens de workshop een reader met relevante publicaties.

Het betreft een workshop uit de categorie 'Basis' die zich richt op het verkrijgen van kennis en het verdiepen van inzichten die iedere commissaris zou moeten hebben.

Download hier de volledige beschrijving.
Zie het origineel