Intelligente lagen leiden tot betere producten

05/10/2010 15:02

Libéma Exhibition

's-Hertogenbosch, 5 oktober 2010

Van 12 t/m 14 oktober wordt in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch de vakbeurs voor oppervlaktetechniek, Surface 2010 gehouden met als motto 'A product is as good as it's skin'. Oppervlaktebehandeling van materialen staat namelijk aan de basis van menig product. Dat geldt voor zowel functionaliteit zoals slijtvastheid, geleiding, verduurzaming, hardheid, als voor het uiterlijk.

Surface 2010 is de grootste vakbeurs specifiek voor oppervlaktetechniek van materialen, ooit in Nederland gehouden. De laatste keer dan een dergelijke beurs is gehouden dateert al weer van acht jaar geleden. Men vindt er alle mogelijke oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, (poeder)coaten, galvanotechniek, thermisch spuiten, stralen, verzinken, emailleren, etc. maar ook mechanische bewerkingen zoals schuren, slijpen en polijsten, Voor alle soorten materialen zoals rvs, staal, aluminium, hout, kunststof, keramiek en glas.

Er is een uitgebreid programma met voordrachten over nieuwe technieken zoals coaten mbv ionische vloeistoffen, opdamptechnieken, lasercladding, nanotechnologie . Bovendien komen ook praktijkcases aan bod en wordt informatie gegeven over energiebesparende, intelligente, brandvertragende, zelfherstellende en krasvaste coatings.

De expositie 'Future Skins' van kenniscentrum Materia toont inspirerende voorbeelden van de mogelijkheden in de toekomst. De samples zijn verzameld over de gehele wereld en komen uit tal van industrieën.

Surface 2010 is een initiatief van de branchevereniging VOM, Vereniging van Oppervlaktetechnieken van Materialen, en wordt ondersteund door een uitgebreide adviescommissie. De beurs is dagelijks open van 10.00 - 18.00 uur. Men kan gelijktijdig de beurzen Energie en Milieu bezoeken. Meer info: www.surfacevakbeurs.nl