Gemeente Ede

Nieuwsberichten

donderdag, 7 oktober 2010

12 oktober ondertekenen uitvoeringsovereenkomst recreatieplas

Door: afdeling Communicatie - Hans Vulto

Op dinsdag 12 oktober 2010 om 13.30 uur ondertekenen de heren H. van der Meer van Ballast Nedam, T. Derks van BillyBird en R. Kremers, wethouder gemeente Ede de uitvoeringsovereenkomst om te komen tot de uitvoering van een recreatieplas. Dit gebeurt in het Raadhuis van de gemeente Ede.

Ballast Nedam, BillyBird en de gemeente Ede hebben de afgelopen 2½ jaar de financiële haalbaarheid onderzocht, een plan opgesteld en de mogelijkheden voor verwerving in beeld gebracht. In de uitvoeringsovereenkomst zijn de vervolgafspraken tussen de drie partijen opgenomen voor de komende jaren: de gewenste toekomstige ontwikkelingen, planning, verwerving en verplichtingen ten opzichte van elkaar.

BillyBird en Ballast Nedam willen bij Ede-West het familiepark `Veluwerijk` ontwikkelen volgens de BillyBird formule. In het plan is ruimte voor een recreatieplas van ruim 25 ha en 10 ha voor recreatievoorzieningen.

Ballast Nedam gaat nu aan de slag met de verwerving van de benodigde gronden. Daarna zal Ballast Nedam ter plekke 2 miljoen m3 zand winnen en zal de gemeente een bestemmingsplanherziening voorbereiden. Drie jaar na de start van de ontgronding kan het eerste deel van de plas ingericht worden voor recreatie.

Begin 2007 riep de gemeente Ede marktpartijen op om met plannen te komen voor een nieuw recreatiegebied tussen Ede en Veenendaal. Uiteindelijk sprak het college van Burgemeester en Wethouders in november 2007 haar voorkeur uit voor het plan van BillyBird-Ballast Nedam.