Genomineerden Milieu 2010 Innovatieprijs bekend

07/10/2010 18:34

Libéma Exhibition

's-Hertogenbosch, 7 oktober 2010

Tijdens de opening van de beurs Milieu 2010, die van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wordt gehouden, zal de Milieu 2010 Innovatieprijs worden uitgereikt. De bijeenkomst vangt aan om 14.00 uur. De prijs is bestemd voor de meest innovatieve milieubesparende oplossing voor bedrijven. Milieu 2010 is namelijk de vakbeurs voor besparen op milieu en milieukosten en benutten van kansen door duurzaam te ondernemen.

De jury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van mate van innovatie, duurzaamheid (gehele levenscyclus) en de marketingmogelijkheden.

De jury heeft 15 inzendingen ontvangen. Daarvan zijn er 6 voor de prijs genomineerd. In willekeurige volgorde:


-LZP met een IT innovatie


-Sidcom Milieutechniek met een ondergrondse container met perstechniek


- Biosoil met een nieuwe methode om de bodem van cyaniden te reinigen


-Plastinum met een nieuwe methode om plastic te recyclen


-DMT Carborex met een opwerkunit voor biogas


- Van Gansewinkel Tulip met een nieuwe container met veel afvalscheidingsopties

Tijdens de opening zal het boek "Groene herfst" van Egbert Tellegen aan Rachel Heijne, de directeur van de VVM (vereniging van milieuprofessionals) worden aangeboden. Tevens is er een korte beschouwing over duurzaam investeren van de ASN bank en wordt de organisatoren van de beurs het CO2 neutraal certificaat overhandigd.

De redactie is van harte uitgenodigd om de opening van de beurs bij te wonen.

Milieu 2010 vindt plaats van 12 t/m 14 oktober a.s. van 10.00 tot 18.00 uur en gelijktijdig is de beurs Energie 2010. Geïnteresseerden kunnen beide beurzen bezoeken.